Vizita.si
image (28)

Novice

Deklica čudežno preživela grozljiv padec

K.P.
05. 07. 2012 15.31
2

En sam milimeter je 2-letno Wren Bowell rešil pred smrtjo. Deklica se je namreč spotaknila in padla na svinčnik, ki je skozi očesno jamico predrl vse do njenih možganov.

Dve leti stara malčica Wren je v domu družine Bowell iz britanske pokrajine Somerset narisala risbo, ki jo je želela pokazati svojim staršem, Martynu in Michelle. Z risbico in svinčnikom v rokah je stekla po stopnišču, ko se je spotaknila ob ograjo in nesrečno padla na svinčnik.

Svinčnik se ji je zapičil v očesno jamico, šel mimo dveh pomembnih krvnih žil, za milimeter zgrešil tretjo žilo in končal 3,8 centimetra globoko v sprednjem delu dekličinih možganov. Deklica čudežno ni utrpela nobenih možganskih poškodb in dogodek ni povzročil nobene okvare vida. "Še sam ne morem verjeti, da ni utrpela nobenih poškodb,“ pove oče. "Svinčnik se je zapičil tako, da so morali odvzeti košček njene lobanje, saj so predmet edino tako lahko odstranili. Nato so lobanjo sestavili nazaj s pomočjo plastičnih ploščic in vijakov, ki se bodo čez čas biološko razgradili. Šele po posegu so nama povedali, da je bil življenjsko odločilen en sam milimeter. Torej če bi šel svinčnik en milimeter v katero koli smer, zdaj najina hčerkica ne bi bila več živa,“ dodaja Martyn. Starša sta tistega dne zaslišala padec in jok ter malčico nemudoma odpeljala v bolnišnico, kjer se je njene sreče v nesreči zavedal tudi nevrokirurg Ian People, ki je zatrdil, da ljudje s takšnimi poškodbami utrpijo trajne poškodbe možganov ali pa celo umrejo. Na srečo je za malčico usoda izbrala drugače.

Nesrečni dogodek dokazuje, kako nevarni so lahko ostri ali šilasti predmeti za otroke in da jih v njihovi bližini ne gre pustiti nenadzorovane. Vsak starš bi naredil vse, da bi svojega otroka obvaroval pred bolečino, zaradi česar nekateri tudi pred prihodom otroka na svet v svojem domu odpravijo vse potencialne nevarnosti za dojenčka.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587