Vizita.si
image (28)

Novice

Ne boste verjeli, kaj ga ohranja pri življenju ...

S.P.
10. 12. 2012 08.16
0

Danes 3-letni Liam Dalgran se že vse od rojstva hrabro bori za svoje življenje. Potem ko je zbolel za redko srčno boleznijo, zaradi katere je njegovo srce naraslo na velikost nogometne žoge, ga namreč szdaj pri življenju ohraja del srca prašiča, ki je nadomestil njegovo oslabljeno aortno zaklopko.

Kirsty Taylor se je v 38. tednu nosečnosti že nadvse veselila bližnjega rojstva prvega sina, a se je tik pred zadnjim pregledom vse obrnilo na glavo. V čakalnici se je nenadoma zgrudila na tla in začela močno krvaveti, zaradi česar je morala s pomočjo umetnih popadkov nujno ter predčasno poviti svojega otroka. Težak porod je trajal kar dolgih 13 ur in ko so že mislili, da se bo vse dobro končalo, se je novorojeni Liam Dalgran nenadoma nehal premikati.

Nemudoma so ga premestili na intenzivno nego ter izvedli vse potrebne raziskave in ga že nekaj ur po rojstvu diagnosticirali z redko prirojeno boleznijo srca, zaradi katere se njegova aortna zaklopka ni bila sposobna popolnoma odpreti. Bila je tako tesna in ozka, da sta šibak krvni tok ter slaba cirkulacija kisika ustvarila močan pritisk na njegove srce, ki pa je posledično zateklo do neobičajne velikosti. “Zdravniki so nama povedali, da je njegovo srce naraslo na velikost nogometne žoge in naju postavili pred pomembno odločitev. Ali brez zagotovila, da mu bo uspelo, privoliva v takojšnjo operacijo ali pa ga odpeljeva domov in gledava, kako umira. Najina odločitev je bila seveda jasna,“ se spominjajo starši.

Izjemno tvegano operacijo na odprtem srcu so v bolnišnici v Birminghamu izvedli pod vodstvom izkušenega kardiologa dr. Desaia, ki je moral sprejeti precej nenavadno odločitev. “Njegovo zdravstveno stanje je bilo tako kritično, da smo morali poiskati predvsem takojšnjo in trajno rešitev, ki ga bo ohranila pri življenju. Na podlagi tega smo se odločili, da bomo njegov oslabljen del organa preprosto nadomestili s prašičjim, ki je izmed vseh najbolj podoben človeškemu. Seveda smo se bali, da bi njegovo srce utegnilo ostati močneje ali pa celo trajno prizadeto, a smo izjemno zadovoljni z njegovim napredkom.“

Liam je do danes prestal že 3 težje operativne posege na odprtem srcu, v prihodnosti pa bo teh potreboval vsaj še 6, a njegovo življenje naj ne bi bilo več huje ogroženo. “Najbolj pomembno je, da je do danes že popolnoma okreval in da lahko spet zaživi srečno ter brezskrbno življenje kot vsi njegovi sovrstniki. Neizmerno sva hvaležna za vsak njegov nasmeh, dotik in vsako dobro dejanje, ki so ga zdravniki opravili v dobro najinega otroka. Dolgujeva jim svoje življenje“.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587