Vizita.si
Facebook

Novice

Brez Facebooka bi z otrokom umrla

Ni.J.
27. 12. 2011 10.08
4

Ženska iz Utaha je s pomočjo Facebooka poiskala pomoč zase in svojega 17-mesečnega sinčka. V lastni hiši sta bila ujeta pet dni, bila sta žrtvi nasilja, ona pa je bila tudi večkrat spolno zlorabljena.

Narednik utaške policije Jon Arnold je za medije povedal, da je bila ženska, ko je na Facebooku objavila prošnjo za pomoč, skrita v omari, skupaj s svojim prenosnim računalnikom, za katerega ugrabitelj na srečo ni vedel, da ga ima. Na družbeno medmrežje je zapisala, da bosta s sinom do jutra zagotovo mrtva, če ju ne bo kdo rešil. Objava je neznanca prepričala, da je obvestil policijo, ki se je na poziv takoj odzvala, poiskala žensko in otroka ter ju rešila. “Facebook je bil zanjo edina rešitev,“ pravi. “Na srečo je prišla do prenosnega računalnika, da ga je lahko uporabila.

Troy Reed Critchfield, ki je vlomil v ženskino stanovanje, je skušal policiji sprva preprečiti vstop, vendar je ženska takrat stala ob njem. Ko je policija vprašala, ali je z njo vse v redu, pa je skrivaj z roko pokazala, da potrebuje pomoč. Policija je 33-letnika aretirala in je trenutno v priporu, sodili pa mu bodo za ugrabitev, spolno zlorabo, napad, nasilje, zlorabo otroka in nasilje nad živaljo.

Ko je policija zasliševala žensko, ki je bila prekrita z modricami, je ta povedala, da s sinom nista smela zapustiti stanovanja, da ju je Troy pretepal, davil in njo spolno zlorabljal skoraj pet dni. Otroka naj bi grabil za roke in noge ter ga fizično zlorabljal, prav tako pa naj bi stradal tudi njihovega družinskega psa. Ženska je tudi trdila, da ji je Troy vzel mobilni telefon in ji preprečil kakršen koli stik z zunanjim svetom. “Povedala je, da jo je fizično napadel vsakič, ko se je skušala izmuzniti proti vratom,“ je še povedal Arnold za Associated Press.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602