Vizita.si
image (28)

Novice

Mamica treh otrok danes ponosno pokaže svoje telo

L.E.
24. 06. 2016 10.00
13

Mamica je na Instagramu po treh porodih pokazala svoje telo takšno, kakršno je. Dejala je, da je nanj ponosna. Je zdrava, saj se redno giba. Ni pa je sram zaradi nekaj viseče kože in strij. To je vendar normalno in naravno, če imaš otroke, poudarja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

27-letna Marissa Fearon je lani oktobra odprla stran na Instagramu, na kateri lahko ljudje spremljajo, kako se je začela več gibati. Kanadčanka se je odločila poudariti, kako je po 9 mesecih zelo ponosna nase, ker ima mnogo bolj fit telo, in da jo pri tem prav nič več ne moti, da ima zaradi treh porodov nekaj viseče kože in strij. Tako se je zgodilo naravno in zaradi tega se ne bi smel nihče počutiti slabše, je želela povedati. Njeno sporočilo je naletelo na zelo dober odziv.

"Ko sem začela lani, sem bila pravzaprav zelo nesrečna s svojim telesom in s tem, kako sem se v njem počutila," pove. "Pogosto me je bolela glava, bila sem utrujena in na sploh sem se v svojem telesu počutila neudobno." Kar nekaj časa se je pripravljala na spremembo. "Potem pa sem telovadbo vzljubila." Na svojem Instragramu je delila tudi fotografije sebe, preden se je lotila novega izziva. Pojasnjuje, da se ji je vsekakor poznalo, da je v zadnjih štirih letih rodila tri otroke. "To telo vsekakor ni bilo, kar je bilo včasih," je zapisala pred nekaj meseci. In dodala: "Upam, da si bom lahko povrnila samozavest in ljubezen do sebe in svojega telesa. Ne samo zase, ampak tudi za tiste tri, ki odraščajo in me kličejo mama. Rada bi jim pokazala, da je mogoče doseči marsikaj, kar si zadaš. In ne morem jih naučiti, da se dobro počutijo v svoji koži, če se sama ne."

Pravi, da je Instagram odprla, da bi čutila več odgovornosti. Da bi se res prisila k temu, da vztraja. Toda dodaja, da ji je bilo na začetku res neprijetno deliti fotografije sebe in svojega trebuha. "Toda ko sem odprla Instagramov profil, sem si rekla, da bom to naredila samo pod pogojem, da sem na njem iskrena in na ta način tudi ranljiva. Želela sem, da se moja zgodba dotakne mamic in žensk, ki so v podobnem položaju." Čeprav ji je bilo nekaj časa neprijetno. Pravi, da nikoli ni bila posebno fit ali športna. Po prvem porodu pa ji je bilo še manj všeč, kako se je njeno telo spremenilo. Pridobila je 36 kilogramov in mislila je, da bo po nosečnosti vse tako, kot je bilo prej. A posledice so ostale in z njimi ni bila zadovoljna.

"Čutila sem pritisk, da moram pridobiti nazaj prejšnje telo. Kot ga verjetno vse mamice. Ženske na sploh preveč sprejemamo te zunanje pritiske in podlegamo različnim idealom." Toda čeprav je začela razumeti, da bo morala nekatere stvari sprejeti, je hkrati ugotovila, da se zaradi bolj zdravega življenjskega sloga mnogo bolje počuti. "Veliko lažje sem sprejela svoje telo." Poskuša tudi jesti bolj zdravo. Pravi, da nekje 80 do 90 odstotkov njene prehrane sestavljajo zdrava živila. Si pa tudi privošči kaj pregrešnega in zaradi tega nima več slabe vesti. S svojo zgodbo bi rada druge opomnila, kako dober je občutek – ne, ko si popoln, ampak ko si zdrav. "Do sebe moramo biti dobri, se imeti radi, se ne kritizirati," pravi. Njen trebuh je v sebi nosil tri otroke, in to se mu pozna. A Marissa pravi, da ga mora imeti rada, saj je svoje delo opravil zelo dobro, zato si zasluži vso njeno ljubezen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587