Vizita.si
Liposukcija

Novice

Anoreksična manekenka odšla na liposukcijo

E. D.
15. 06. 2011 08.01
5

27-letna manekenka Nicole Silva ni bila zadovoljna s svojimi stegni. Kljub redni telovadbi so se ji še vedno zdela preveč zalita. Prepričana, da je naredila vse, kar je bilo v njeni moči, se je nazadnje odločila za liposukcijo.

Nicole Silva v višino meri 173 centimetrov, tehta pa pičlih 52 kilogramov. Medtem ko so takšne mere sanje marsikaterega dekleta, spet drugi pravijo, da je takšna teža za 172 centimetrov pravzaprav premajhna in da bi moralo zdravo dekle takšne višine tehtati nekaj kilogramov več. A Nicole, ki sicer skrbno pazi, kaj in kako je, ter redno telovadi, se s tem ne bi strinjala. Kljub vitkosti so se ji namreč njena stegna zdela preveč zalita. Ker se, tako pravi, tistih nekaj maščobnih oblok na njih ni uspela znebiti s prilagojeno prehrano in redno telesno vadbo, se je odločila kar za liposukcijo. ''Rada imam svoje telo. Zelo dobro se počutim v svoji koži. In ne zdi se mi nič slabega, če veš, kaj bi še lahko naredil, da bi bilo še boljše,'' je povedala Nicole. ''Staram se in v mojem poklicu so pritiski, da ostaneš mlad in vitalen oziroma vitek, precejšnji. Kajti vedno nekdo stoji tik za tabo in čaka, da bo prevzel tvojo službo.''

Tako je 27-letnica obiskala lepotnega kirurga dr. Davida Amrona, ki je brez zadržkov ugodil njeni prošnji. Povedal je, da je povsem zgrešeno razmišljanje, da je liposukcija primerna le za tiste, ki so močno prekomerno težki, temveč pride v poštev tudi pri bolj vitkih ljudeh, ki pa se na določenih delih telesa nikakor ne morejo znebiti maščobnih oblog. ''Pravzaprav se zdi, da je vsak drugi pacient, ki pride k meni s prošnjo za liposukcijo, vitek pacient v dobri formi,'' pojasnjuje dr. Amron. ''A nekdo je lahko vitek, tako kot na primer Nicole, a ima še vedno nekatere dele telesa obložene z maščobami, in prav takšen pacient je lahko popoln kandidat za liposukcijo, kjer gre pravzaprav za usklajevanje različnih delov telesa med seboj.'' Povedal je še, da gre pri vitkih ljudeh, kot je Nicole, za manjši poseg, ki traja manj kot eno uro in je manj invaziven kot poseg na nekom debelejšem.

Kljub temu takšno početje sproža nemalo polemik in vprašanj, kaj vse so danes ljudje pripravljeni narediti v želji po popolnosti. Tako je na primer urednica revije Glamour magazine Cindi Leive, ki v svojem poklicu srečuje precej manekenk in zvezdnic, povedala: ''Mislim, da moraš biti zelo pazljiv, kajti ko začneš popravljati napake na sebi, ki jih nihče drug ne vidi, se lahko zgodi, da končaš s takšnim telesom, ki ti ni v zadovoljstvo oziroma s katerim sploh nisi zadovoljen.''

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587