Vizita.si
Gabi se je rodila 4 mesece prezgodaj in ob svojem rojstvu tehtala manj kot pol kilograma. (slika je simbolična)

Novice

Deklica težka manj kot pol kilograma preživela

K.B.
12. 11. 2009 11.43
5

Dojenčica Gabriela Gil se je rodila kar 4 mesece prezgodaj, ko je tehtala le 450 gramov. Čeprav so ji zdravniki dali le 15 odstotkov možnosti za preživetje, pa se je zgodil čudež in deklica je preživela.

Gabi se je rodila 4 mesece prezgodaj in ob svojem rojstvu tehtala manj kot pol kilograma. (slika je simbolična)
Gabi se je rodila 4 mesece prezgodaj in ob svojem rojstvu tehtala manj kot pol kilograma. (slika je simbolična)FOTO: iStockphoto
Danes osemmesečna Gabriela Gil je v svojem kratkem življenju prišla že daleč. Čeprav sedaj tehta 5 kilogramov, pa je dojenčica ob rojstvu tehtala manj kot pol kilograma. Tako je njuna starša kar dva meseca nista mogla niti objeti. "Težko je verjeti, da je Gabi tehtala manj kot pločevinka soka in je preživela,“ pravi njena mati Maruja, ki je zdravnikom nadvse hvaležna za ves njihov trud. Brez njih namreč Gabi ne bi preživela.
Deklici so opravili na ducate tveganih operacij, ki pa so se k sreči končale srečno.
Deklici so opravili na ducate tveganih operacij, ki pa so se k sreči končale srečno. FOTO: iStockphoto

Ko se je Gabi rodila so ji zdravniki diagnosticirali težave s pljuči, očmi, odpovedovala so ji jetra imela je krvavitev v možganih. Opravili so ji na ducate tveganih posegov, med njimi tudi operacijo srca in lasersko operacijo oči, ki pa so bile vse nadvse uspešne. "To je bil velik izziv za nas. Če pomislim, kaj vse je prestala, da je prišla do tu kjer je danes, je neverjetno,“ pravi specializirana pediatrinja dr. Shahnaz Duara.

Vendar pa sta bila verjetno najboljše zdravilo prav njuna mama in oče, ki sta ji ob strani stala dan za dnem. "Ko je zagrabila moje prste sem ji rekla ' Tukaj sva poleg tebe Gabi'," pravi njena mati.

V teh dneh je Gabi končno lahko prišla domov, njena starša pa sta seveda presrečna: "Gabi je najin angelček. Verjamem, da ne glede na to, kaj prestajaš velja, da kjer je ljubezen je tudi čudež.“

Sicer pa Gabi ni edina, ki se je rodila toliko majhna. Leta 2006 se je v Miamiju rodila Amillia Taylor, ki je tehtala le 283.495 in tako podrla svetovni rekord. Leta 2005 pa se je rodila Sapphire Davis, ki je tehtala 425.242 in bila velika le toliko kot je velik manjši mobilni telefon. Obe sta danes zdravi in srečni deklici.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587