Strokovnjaki že nekaj časa opozarjajo, da hrana s prevelikimi dodatki soli škoduje zdravju, poveča krvni tlak in s tem tveganje za bolezni srca in ožilja.
V novi študiji, ki jo je objavila britanska zdravstvena revija British Medical Journal, pa so „izmerili“, koliko škode lahko dejansko naredi prevelik vnos soli v telo.
Ugotovili so, da se je pri ljudeh, ki so bili vključeni v študijo, in so zmanjšali vnos soli za 25 do 30 odstotkov (z deset na 7 gramov na dan), zmanjšalo tveganje za kardiovaskularne bolezni za 25 odstotkov.
Dnevna količina zaužite soli po priporočilih strokovnjakov ne bi smela preseči šest gramov. V povprečju zaužijemo deset gramov soli na dan, od tega jo je tri četrtine že v hrani, ki jo kupimo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV