Vizita.si
Mati želi, naj njenega otroka ne zdravijo več in ga pustijo umreti naravne smrti.

Novice

'Prosim, pustite umreti mojega sina'

Ni.J.
04. 11. 2009 15.23
0

Mati devetletnega otroka, ki je praktično že celo življenje odvisen od aparatov, je zdravnike prosila, naj ga pustijo umreti.

Mati želi, naj njenega otroka ne zdravijo več in ga pustijo umreti naravne smrti.
Mati želi, naj njenega otroka ne zdravijo več in ga pustijo umreti naravne smrti.FOTO: iStockphoto

Za Wiliama bi bilo najbolje, če bi lahko zaspal. Ne želim, da bi bil še naprej ujetnik svojega telesa,“ pravi Victoria Townsend, mati paraliziranega dečka. Deček je namreč že dolgih devet let odvisen od aparatov, mati pa mu takega življenja ne privošči.

9-letni Wiliam Townsend je pri samo treh tednih doživel možgansko krvavitev in utrpel trajne možganske poškodbe. Zdravniki so mislili, da ne bo preživel več kot teden, toda njegov boj za življenje poteka že celih 9 let. “Je popolnoma paraliziran, gluh, vidi samo na eno oko, ne more sam požirati in diha s pomočjo aparatov. Svoje družine sploh ne prepozna, poleg tega pa mora biti v neprestani medicinski oskrbi,“ pravi dečkova mati Victoria. “Zdravnike sem zato prosila za prenovo zdravstvenega načrta. Svojega otroka ne želim več izpostavljati nadaljnjim operacijam in zdravjenju.

Poleg tega je dečkovo zdravljenje za bolnišnico in starše velik finančni zalogaj. “Stroški zdravljenja in nege otroka, kot je William, so ogromni,“ pravi Victoria. Prvi dve leti je bil William na intenzivni negi, kar je starše stalo 1.400 funtov na dan. Zdaj ko je od začetka zdravljenja minilo že devet let, pa je mati začela dvomiti v to, ali je 500.000 funtov letno, ki jih bolnišnica porabi za njegovo zdravljenje, upravičenih, glede na to, da William v takšnem stanju samo trpi. Deček ima namreč kar 49 različnih bolezni, hranijo pa ga preko cevke. Koliko časa bo še živel, ne vedo niti zdravniki. “Lahko umre v naslednjih dneh, tednih, mesecih ali letih. Bolnišnica ima omejena sredstva, doma imam še enega otroka, zakon mi je razpadel, William pa še vedno ne more ozdraveti. Odločitev je težka, a vem, da pravilna. Raje vidim, da umre naravne smrti, kakor da ga še naprej operirajo, zdravijo in mu s tem podaljšujejo muke,“ v solzah pove Victoria.

Ne glede na njene želje pa Williamovi negovalci in zdravniki ostajajo optimistični in pravijo, da je večino časa srečen. "Še naprej se bomo trudili in pomagali Williamu. To je naše delo – poskrbeti za najšibkejše, jim nuditi oporo in preprečiti še eno nesmiselno izgubo.“

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587