Vizita.si
image (28)

Novice

Mati se boji, kaj se bo še zgodilo

L.E.
18. 12. 2015 09.44
13

21-mesečni Ollie se je rodil z lobanjo, ki ima luknjo, tako da njegovi možgani pritiskajo na njegov nosek. Gre za redko prirojeno motnjo, zaradi katere se njegova mama boji, kaj vse se mu lahko v življenju še zgodi. Ljudje so že sedaj pogosto zlobni.

 

Ollie Trezise je neverjetno vesel in nasmejan otrok, pove njegova mamica, 22-letna Amy Poole. O prirojeni okvari, s katero bo prisiljen živeti vse življenje, se je odločila spregovoriti, da bi s tem čim več ljudi seznanila in bi se tako čim manjkrat zgodilo, da bi se za njenim sinom obračali in kazali s prstom nanj. "Ollie verjetno nikoli ne bo videti kot ostali otroci in strah me je, da ga bodo zaradi tega dražili. Pa tako prikupen fant je, da ga je nemogoče ne imeti rad. Popoln je tak kot je in nič ni narobe s tem, da si drugačen."

Boli jo, ker ljudje pogosto povedo kaj žalega. "To mi zlomi srce. Enkrat mi je ženska, ki me sploh ni poznala, dejala, da ga nikoli ne bi smela roditi. Skoraj sem bruhnila v jok. Zame je Ollie popoln. On je moj mali Ostržek in ne bi mogla biti bolj ponosna nanj." Kaj je narobe, je izvedela že, ko je bila 20 tednov noseča. Čeprav je vedela kaj pričakovati, je bila vseeno kar presenečena, ko so ji ga februarja 2014 v porodnišnici prvič položili v roke. "Ko so mi ga položili v naročje, sem bila tako presenečena, da skoraj nisem mogla govoriti. Bil je tako majhen, nato pa je imel to kot žogica za golf veliko bulico namesto noska. Najprej nisem vedela, kako se bom s tem spopadla, vedela pa sem, da ga bom imela rada, ne glede nato, kako izgleda."

Ko je naslednje mesece rasel, je rasel tudi njegov nos. Zdravniki so prestrašeni materi povedali, da bo moral prestati operacijo, s katero bodo odprli njegove dihalne poti in mu omogočili, da lažje zadiha. "Bilo me je strah dovoliti, da Ollie prestane tako veliko operacijo. Bil je tako krhek in nisem mogla prenesti misli, da bi ga izgubila. Toda zdravniki so pojasnili, da je nevarnost še večja, če pride do infekcije ali celo meningitisa, če se spotakne in se udari v nos, tako da sem pristala, da opravijo operacijo." Novembra 2014 je moral v bolnišnico. "Po operaciji je moral biti v velikih bolečinah. A se je kot vedno smehljal in smejal. Njegova pozitivnost je vse zelo olajšala." Sedaj je okreval in je zelo zgovoren fantek, ki se rad igra s štiriletno sestrico. "Vedno nas nasmeji in z Annabelle sta najboljša prijatelja. Vedno kaj ušpičita. Annabelle mu celo zavida nos, ker zaradi njega dobi toliko pozornosti. Včasih jo ujamem, kako ga drži za nos, ko misli, da ne gledam." V prihodnosti bo Ollie potreboval nove operacije, toda zdravniki čakajo, da bi videli, kako se bo njegova lobanja razvijala, preden ga zopet operirajo. Ker je za otroka že to dovolj težko, njegova mati upa le, da mu tega ne bo dodatno otežila še neusmiljena okolica.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587