Vizita.si
Jennifer pred in po izgubi kilogramov.

Novice

'Bilo je lažje, kot sem si mislila'

L. E.
11. 11. 2016 09.20
8

29-letna mamica treh otrok se je odvečno težo odločila izgubiti po svoji ločitvi. Uspelo ji je izgubiti kar 56 kilogramov. In pravi, da je bilo lažje, kot je mislila, da bo. Začela je s tem, da se je odrekla sladkorju in še posebej sladkanim pijačam.

Jennifer pred in po izgubi kilogramov.
Jennifer pred in po izgubi kilogramov.FOTO: Facebook

Jennifer Moats se je hujšanja lotila po svoji ločitvi. Čutila je, da mora storiti nekaj zase. Odkar je rodila tretjega otroka, je imela Američanka 107 kilogramov. Visoka pa je 165 centimetrov. Kar pomni, je imela težave s težo, po nosečnostih pa so te postale še večje. Kljub temu, da ima šele 29 let, je imela, preden je shujšala, težave s previsokim krvnim tlakom, bila je na meji začetka sladkorne bolezni. Teh težav zdaj ni več, bolj je zadovoljna s seboj in življenjem, bolj živahna. "Želela sem biti tu za otroke," pravi. "Želela sem jim biti zgled za zdravo življenje."

Začela je hujšati tako, da se je odrekla sladkanim pijačam in sladkorju. Naslednje, čemur se je odrekla, pa sta bila beli kruh in beli riž.

Začela je hujšati tako, da se je odrekla sladkanim pijačam in sladkorju. Naslednje, čemur se je odrekla, pa sta bila beli kruh in beli riž. Danes uživa zdravo hrano, na teden si dovoli le en dan, ko si lahko privošči kaj nezdravega – denimo pico ali sladoled. Čeprav tudi slednjega vzame iz kakovostnih sestavin. Če si sicer zaželi kaj sladkega, poseže po sadju. "Bilo je lažje, kot sem si mislila," pravi. "Procesirani ogljikovi hidrati, sladkarije, sladkane pijače me niti več ne premamijo." Počasi je začela tudi telovaditi.

Poudarja, da ekstremne diete niso prava rešitev. Nikoli si ni želela niti na operacijsko mizo. Rezultati sicer ne pridejo čez noč, poudari, in treba se je potruditi, a odvečno težo je res mogoče izgubiti, polaga na srce.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587