Vizita.si
image (28)

Novice

Pozabila je celo na otroka!

S.C.
10. 03. 2012 08.48
2

Zaradi obsedenosti s težo je danes 30-letna Britanka med nosečnostjo shujšala iz 57 kilogramov na pičlih 25, saj se je na smrt bala odvečne maščobe, ki bi se ji posledično lahko nabrala. Njeno neodgovorno ravnanje pa je močno ogrozilo zdravje še nerojenega otroka.

Pri samo 12 letih je Katy Bassett iz Velike Britanije zbolela za anoreksijo, katere se ni mogla otresti do svojega 16. leta, ko je njena tehtnica pokazala kritičnih 22 kilogramov. Po dolgotrajnem zdravljenju v bolnišnicah in pod skrbnim nadzorom zdravniškega osebja ji je uspelo premagati zahrbtno bolezen in ko je njena teža narasla na 38 kilogramov, so jo poslali domov, a so jo opozorili, da je po vsej verjetnosti zaradi zdravstvenih težav ostala neplodna, poroča Daily Mail. Med študijem zdravstvene in socialne oskrbe je spoznala sedanjega partnerja Jamesa, ki je vedel za njeno bolezen in ji nenehno stal ob strani. “Bolezen sem potisnila globoko v podzavest, zredila sem se na zdravih 57 kilogramov in življenje zajemala z veliko žlico,“ se spominja danes 30-letna Katy. “Potem pa sem pred tremi leti izvedela, da sem noseča. Takrat se je začela moja nočna mora.“ Nosečnost je šokirala tako njo kot tudi njeno družino, saj so bili vsi prepričani, da nikoli ne bo mogla imeti otrok, toda hkrati je novica v hišo prinesla nepopisno veselje. “Po začetnem navdušenju pa me je pograbila panika,“ še pove Katy. “Moje telo bo postalo ogromno, trebuh se mi bo napihnil, kar zgrozila sem se ob sami misli na posledice, ki me čakajo.“

V strahu, da bi se na njenem telesu nenadzorovano začela nabirati odvečna maščoba, se je ponovno zatekla k svojim starim prehranjevalnim navadam, zahrbtna bolezen je privrela na plan. Namesto da bi jo skrbelo zdravje nerojenega otroka, je mislila le na svoj izgled ter uživala izključno sadje in zelenjavo, pa še to v minimalnih količinah.

Njeno neodgovorno vedenje je pripeljalo tako daleč, da so jo, ko je bila noseča samo 11 tednov, sprejeli v bolnišnico, saj je tehtala pičlih 25 kilogramov, zaradi česar je bilo močno ogroženo tako njeno zdravje kot tudi zdravje otroka. Priključili so jo na cevke za hranjenje, saj so le tako lahko nadzorovali njeno prehrano. V tridesetem tednu nosečnosti pa je bilo njeno telo tako šibko, da so nemudoma opravili carski rez, ker bi v nasprotnem primeru izgubila otroka. “Tako sem vesela, da je moj mali Evan živ in zdrav in danes me je resnično sram, da sem ravnala tako neodgovorno in zaradi svoje obsedenosti s težo ogrozila življenje lastnega otroka,“ se sama nad sabo zgrozi Kelly, ki je morala kar 14 mesecev po porodu ostati v bolnišnici, saj je bila preveč slabotna, da bi lahko normalno funkcionirala, kaj šele skrbela za otroka. Na srečo se je vse dobro končalo, mali Evan je prikupen in zdrav fantič, Kelly pa je uspelo ponovno premagati bolezen in se na vse načine trudi, da ohrani zdravo telesno težo ter postane dobra in odgovorna mama.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587