Vizita.si
image (28)

Novice

Med operacijo so ji opekli obraz

L.E.
03. 12. 2011 08.13
4

29-letnica je imela ob osmih zjutraj povsem rutinsko operacijo, med katero naj bi ji odstranili tri ciste. Namesto tega je končala na oddelku za hude opekline.

Kim Grice je odšla na povsem rutinsko operacijo, ko je njen obraz med delom kirurgov zajel ogenj. Medtem ko je bila v operacijski dvorani, je v njej iz še nepojasnjenih razlogov izbruhnil požar, ki se je sicer takoj tudi sam pogasil, toda obraz 29-letne mamice je že bil hudo opečen.

Kim naj bi ob osmih zjutraj odstranili ciste, ki so se pojavile na njeni glavi, da bi jih pregledali z biopsijo in ugotovili, ali so benigne ali ne. Nato pa so iz operacijske dvorane nenadoma poklicali gasilce. Ogenj se je sicer sam pogasil, še preden so ti prispeli, zato pa so morali Kim s helikopterjem prepeljati na oddelek za hude opekline.

Vodja bolnišnice na Floridi pravi, da še niso ugotovili, kaj je povzročilo požar. Se pa v operacijski dvorani to lahko zgodi zaradi prevelike vročine, ki jo lahko denimo povzroči laser, če se ta združi z alkoholom, kisikom in blagom. Predstavniki bolnišnice pravijo, da še vedno preiskujejo, kaj točno se je zgodilo, da bi preprečili, da bi se kaj takega ponovilo. Kimina mati Ann je bila zgrožena. "Podpisala sem izjavo, da lahko mojo hči operirajo, ne pa zažgejo," je povedala ameriškim medijem. Hči naj bi ji povedala naslednje: "Zbudili so me, okoli mene pa so bili vsi histerični. Nisem razumela, kaj se dogaja." Mati svoji hčeri sicer še ni dovolila, da bi se pogledala. "Njene veke so bile ob mojem obisku preveč zatečene, da bi me sploh videla. Še vedno ji je tudi zelo slabo. Verjetno zaradi šoka. Pravzaprav smo šokirani vsi."

Bolnišnica se je za incident opravičila. "Moja hči je imela glavobole, zato naj bi ji zdravniki odstranili tri ciste ter jih pregledali z biopsijo. Toda nekaj je šlo hudo narobe, sedaj pa je na oddelku za hude opekline. Nihče pa mi ni povedal, kaj se je sploh zgodilo." Kim ima sedaj na obrazu in vratu opekline druge stopnje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587