Vizita.si
image (28)

Novice

Med vadbo je izgubila prsni vsadek

Ni.J.
23. 12. 2011 08.05
2

59-letna ženska je med uro pilatesa, med izvajanjem ene od vaj, izgubila prsni vsadek. Čeprav je slišati povsem nemogoče, ji je med vdihom vsadek zdrknil med rebra in padel v prsni koš.

59-letna ženska, ki je prebolela raka dojke, se je po odstranitvi obeh dojk odločila za prsne vsadke. Med izvajanjem manevra valsalva, pri katerem oseba močno izdihne, ne da bi pri tem spustila zrak skozi usta ali nos, z drugimi besedami gre za isti manever, ko si potapljači zamašijo nos in z izdihom uravnavajo pritisk v ušesih, ji je eden od vsadkov nenadoma izginil.

Med izvajanjem manevra valsalva se pritisk v prsnem košu močno poveča. V tem primeru je bil pritisk dovolj velik, da je desni vsadek zdrknil skozi tanko tkivo med rebri in padel v prsni koš. Ker v trenutku ni imela več vsadka, je bila ženska močno zaskrbljena, saj ni vedela, kaj se je zgodilo. Takoj je odšla na urgenco, k sreči pa ni občutila nobene bolečine, prav tako pa ji tudi ni primanjkovalo sape.

Seveda se to ne more zgoditi vsakomur. Pacientka je namreč nedavno prestala operacijo, med katero so ji operirali srčno mitralno zaklopko, med posegom pa so ji morali ločiti mišico, ki se nahaja med rebri. “Kar se je zgodilo, je to, da so ženski vsadek namestili pod prsno mišico in nad rebra,“ pojasnjuje dr. Anthony Youn, lepotni kirurg iz michiganske bolnišnice. “Ko je pacientka izdihnila in ustvarila pritisk v prsnem košu, se je prsna mišica skrčila in potisnila vsadek med rebri globlje v prsni koš. Oslabljeno tkivo se je zaradi operacije zlahka pretrgalo.“

Žensko so zatem operirali, ji odstranili vsadek iz prsnega koša in ga namestili na svoje mesto. Da se ji nesrečen dogodek ne bi ponovil, so ji oslabljeno medrebrno tkivo okrepili s posebno mrežo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587