Vizita.si
image (28)

Novice

Med spanjem mu je pes pojedel prst na nogi

K.B.
05. 08. 2010 09.58
9

Ko se je Jerry zjutraj zbudil in pogledal proti rjuham, ga je skoraj zadela kap. Te so bile premočene s krvjo, in ko je pogledal natančno, kaj se dogaja, je ugotovil, da mu je družinski pes Kiko odgriznil prst na nogi.

Nekega večera sta Jerry Douthett in njegova žena Rosie zunaj praznovala, saj je dobila ameriško državljanstvo. Spila sta nekaj piva in margerit ter opita prišla domov. Ko se je Jerry zjutraj zbudil, je Kiko ležal zraven njegove postelje, ta pa je bila vsa okrvavljena. Odgrnil je rjuho in ugotovil, da je brez prsta. Stekel je v kopalnico in poklical svojo ženo, ki je tudi medicinska sestra. ''Z brisačo sem mu ovila krvaveč predel in mu ustavila krvavitev,'' pravi Rosie. Nato sta se takoj odpeljala v bolnišnico.

Kljub vsemu pa je Kiko Jerryju s tem dejanjem pravzaprav rešil življenje. Jerryjev palec je bil namreč že nekaj mesecev hudo vnet. Čeprav ga je žena nenehno prosila, naj le obišče zdravnika, pa Jerry tega ni želel. ''Bil je popolnoma zatečen, zato je koža okrog prsta že začela odmirati. Sam sem ji jo rezal stran, vendar pa se stvar ni in ni izboljšala,'' je povedal Jerry. Kiko pa je pojedel vso infekcijo, zdravi del prsta pa je pustil. Ko je prišel v bolnišnico, so mu zdravniki povedali, da je bil skrajni čas, da se je oglasil pri zdravniku, saj je imel napredovano sladkorno bolezen tipa 2 . ''Če pustimo, da sladkorna bolezen napreduje nenadzorovano, se ljudem začnejo razvijati bolezni nog in prav to se je zgodilo tudi Jerryju. Da ni čutil, kako mu je pes odgriznil prst, pa je posledica tega, da ni zdravil infekcije, zaradi česar so se poškodovali živci in Jerry ni čutil ničesar,'' je povedal njegov zdravnik dr. Russell Lampen.

Psi imajo izredno izostren občutek za vonj, zato jih lahko tudi učijo, da zavohajo rakavo tkivo, možgansko anevrizmo in diabetični šok. Vprašanje pa je, ali je Kiko vedel, da je bil Jerry bolan, ali ga je le privlačil vonj. Tega sicer ne bomo nikoli vedeli, dejstvo pa je, da mu je rešil življenje. ''Če mi Kiko ne bi pojedel okuženega prsta, zagotovo še dolgo ne bi obiskal bolnišnice. Takrat pa bi bilo verjetno zame že usodno.'' Ko je Jerry prispel v bolnišnico, je imel namreč izjemno sladkor povišan v krvi. Prav zato verjetno prav dolgo brez medicinske oskrbe ne bi več preživel. Infekcija pa je bila tako huda, da je že načela kost, zato so mu morali zdravniki še dokončno amputirati prst. Prav zaradi Kika pa je izgubil le prst, ostalo pa mu je še vse življenje.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587