Vizita.si
Seksi medicinska sestra

Novice

Medicinska sestra seksala s pacientom

K.B.
29. 07. 2010 10.44
3

V Londonu so suspendirali medicinsko sestro, ker so ugotovili, da je imela razmerje s težko bolnim pacientom. Ta se je v bolnišnici zdravil za cistično fibrozo in imel transplantacijo srca in pljuč.

Rebecca je imela spolno razmerje s težko bolnim pacientom in bila zato suspendirana. (slika je simbolična)
Rebecca je imela spolno razmerje s težko bolnim pacientom in bila zato suspendirana. (slika je simbolična)FOTO: iStockphoto
29-letna medicinska sestra Rebecca Bayliss se je v svojega pacienta zaljubila, ko se je v bolnišnici v Londonu zdravil za cistično fibrozo – redko gensko boleznijo, ki prizadene pljuča ter prebavila in je večkrat usodna. Ko je prišel iz bolnišnice, sta se tri mesece srečevala in imela spolne odnose. To se ni zaključilo, čeprav se je moški vrnil nazaj v bolnišnico na nevarno presaditev srca in pljuč.

Medicinska sestra, ki je imela v tistem času še fanta, se je pred prijatelji pošalila, da mu bo morala dodati kisik ali dati zdravila za dihanje, preden se bosta dobila. Da ima razmerje z njim, je zapisala celo na svoj Facebook profil. ''Rebecca je napisala na svoj profil, da je izjemno navdušena, da ima razmerje z njim,'' je povedala medicinska sestra Laura Grant, ki je delala z njo. Rebecca pa ji je razmerje celo priznala: ''Povedala mi je, da ima poleg svojega partnerja še ljubimca. Teden kasneje mi je priznala, da je to njen pacient in mi povedala, da ga ljubi.'' Laura jo je oštela in ji predlagala, da vse prizna svojim nadrejenim. Rebecca je ni poslušala.

Ko pa je moški po operaciji hodil k psihologu, ki mu je pomagal premagovati travme ob zdravljenju,  mu je zaupal, da je imel razmerje z medicinsko sestro. Zgroženi psiholog je njeno dejanje takoj prijavil predstojniku bolnišnice, ta pa jo je prijavil Svetu za zdravstveno in babiško nego. Tam je moški priznal, da je to razmerje otežilo njegovo okrevanje po operaciji: ''To razmerje mi zagotovo ni pomagalo pri okrevanju.'' Svet za zdravstveno in babiško nego jo je spoznal za krivo. V obtožnici je pisalo, da je imela spolno razmerje s svojim pacientom, zato so jo suspendirali za 12 mesecev. Poleg tega so ji prepovedali ponovne stike s pacientom. ''Rebecca Bayliss se je obnašala popolnoma neprofesionalno in imela popolnoma nesprejemljivo razmerje,'' je povedal Salim Hefejee iz Sveta za zdravstveno in babiško nego. ''Pacient je bil v tem času izjemno ranljiv, saj je trpel za težko boleznijo. Razmerje pa je imelo vpliv na njegovo zdravje, saj je bil razburjen in pod stresom. In čeprav je bilo razmerje sporazumno, je bil pacient še posebej ranljiv zaradi grozljivih okoliščin in relativne izolacije od svojih ljubljenih. Zato je to dejanje sporno in ni vredno dela medicinske sestre.''

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587