Vizita.si
image (28)

Novice

Mimoidoči niso mogli verjeti svojim očem …

S.P.
08. 04. 2013 13.26
13

Če je igralka Jennifer Love Hewitt tuje medije še pred kratkim navdušila s svojo izoblikovano postavo, pa so ti zdaj postali zaskrbljeni. Njen obraz naj bi bil vse bolj shiran in utrujen, zaradi česar ji očitajo, da je s hujšanjem zašla že nekoliko predaleč.

Še pred nekaj meseci so bili tuji mediji navdušeni nad spremembo in izjemnimi rezultati hujšanja, ki jih je po večletnem boju z odvečnimi kilogrami dosegla simpatična ameriška igralka Jennifer Love Hewitt, zdaj pa je njihovo občudovanje počasi preraslo v že precejšnjo zaskrbljenost. Sodeč po zadnjih fotografijah – v soboto so jo ujeli na ulicah Beverly Hillsa – so namreč prepričani, da je z izgubo telesne teže zašla že malce predaleč. “Mimoidoči kar niso mogli verjeti svojim očem, saj se je spremenila le še v oris lepotice, kakršna je bila nekoč. Njen obraz je shiran, ličnice prazne ter ohlapne, podočnjaki temni, splošen videz pa precej izmozgan in nesrečen,“ je svoja opažanja zapisal Daily Mail. 34-letnica se na objavo še ni odzvala, zato ostaja zgolj pri govoricah in nepreverjenih namigovanjih, je pa dejstvo, da lahko z napačnim načinom hujšanja svojemu telesu povzročimo veliko škode, kar se negativno pozna tako na našem zdravju kot tudi počutju.

Kdaj lahko hujšanje ogrozi naše zdravje?

Prehitra izguba teže

Če med dieto izgubljate več kot dva kilograma na teden, obstaja velika nevarnost, da je vaše telo izgubilo preveč vode ter mišičnega tkiva, kar lahko privede do krhkih kosti. Ker je hitra izguba teže ponavadi posledica stradanja ali uživanja izredno majhnih količin hrane, telo ne dobi dovolj potrebnih snovi za normalno delovanje, zato vam zmanjka energije, lahko zbolite, zmanjša se miselna zmožnost ter oslabi imunski sistem.

Uživate le izbrana živila

Pri dietah, ki dovoljujejo zelo omejen izbor živil, obstaja nevarnost, da zaužijete preveliko količino enega vitamina, kar lahko močno škodi jetrom in onemogoča absorpcijo nekih drugih vitaminov, še kako potrebnih za normalno delovanje organizma. Takšen način prehranjevanja lahko privede do osteoporoze, mišične atrofije, bolezni srca in oslabljenega imunskega sistema.

Manj kot 6300 KJ (1500 kalorij) dnevno

Mnogi privrženci štetja potrebne energije, ki skrbno pazijo, da ne prestopijo dovoljene meje in zato pogosto zaužijejo premajhne količine, so v nevarnosti, da se jim upočasni metabolizem, zato se po koncu diete kilogrami vrnejo veliko hitreje, hkrati pa se pogosto pojavita utrujenost in depresija ali pa se poruši imunski sistem.

Pospeševanje metabolizma

Izdelki, ki obljubljajo pospeševanje metabolizma in hitrejše porabljanje maščob, večinoma vsebujejo kofein, ki lahko povzroči blago odvisnost. Po prenehanju jemanja takšnih dopolnil potreba po njih ostane, kilogrami pa se bodo vrnili in metabolizem se bo spet upočasnil.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602