Vizita.si
image (28)

Novice

Mislila je, da ima navaden mozoljček - končalo pa se je takole hudo

L.E.
13. 04. 2016 08.09
4

Solarij je danes 26-letna Američanka Jade Trasher začela uporabljati, ko je bila stara samo 13 let. Na fotografiji lahko vidite, kako hudo se je končalo. Najprej pa je mislila, da ima samo mozoljček. A ko se kar ni in ni pozdravil, je obiskala zdravnika.

 

Danes 26-letna Jade Trasher je 11 let uporabljala solarij trikrat na teden po 20 minut. Pred dvema letoma je na nosu opazila mozoljček. Nekaj časa je mislila, da bo počil in se pozdravil, a se to kar ni in ni zgodilo. Ko je obiskala zdravnika, so biopsije razkrile, da ima raka. In svet se je sesul. Nikoli si ni mislila, da si s solarijem tako škodi.

Moraš biti samozavesten v koži, ki ti je bila dana. Vsak je lep po svoje in ne bi smel sebi nikoli storiti ničesar, s čimer bi si lahko škodil.

Američanka je morala pri priči na operacijo. Raka so ji morali izrezati. Nato so kožo zamenjali s tisto, ki so jo vzeli s prsnega koša, kjer ima sedaj 15-centimetrsko brazgotino. Operacijo je prestala še pravočasno. Rak se ni razširil. Zgodba ima srečen konec. Jade nikoli več ne bo uporabljala solarija. "Čutila sem pritisk, da sem videti porjavela," pripoveduje. "Kjer živim, je veljalo, da je neprivlačno, če si bel. Upam, da bodo tisti, ki bodo videli luknjo v mojem nosu, doumeli, da je veliko bolje sprejeti barvo svoje polti, kakršna je. Imela sem svoj solarij in sem ga odpeljala na odpad. Nisem ga želela niti prodati, ker nikomur ne želim tega, kar se mi je zgodilo." Dodaja, da jo je rak morda celo rešil. Čeprav je mlada, je njena koža že postajala rahlo zgubana. "Sedaj pa upam, da bo dlje časa ostala bolj mladostna in zdrava." 

Na sam dan operacije kirugi še niso vedeli, koliko nosu bodo morali izrezati. Ko se je zbudila iz anestezije, je bila zato precej šokirana. A hkrati srečna, da so rak prestregli dovolj hitro, da ni potrebovala kemo in radioterapije. Okrevanje je bilo kljub temu dolgo. Tri tedne ni mogla delati ničesar, ker je bilo za to, da se presajeni del lepo zaceli, ključno, da ne pride do nobenega pritiska na glavo. "Mož mi je moral pomagati pri oblačenju in vseh vsakodnevnih opravilih. Ko si najstnik, misliš, da se ti ne more nič zgoditi," doda. A resnica je žal drugačna. Upa, da bo rešila življenje in kožo vsaj komu. "Ker moraš biti samozavesten v koži, ki ti je bila dana. Vsak je lep po svoje in ne bi smel sebi nikoli storiti ničesar, s čimer bi si lahko škodil," polaga na srce.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587