Vizita.si
image (28)

Novice

Mislila je, da ima težave s prebavo – sledilo je pravo presenečenje

S.P.
22. 02. 2013 15.40
17

Kelly Gadsby se je pred dobrim mesecem zaradi bolečin v predelu hrbtenice odpravila k osebnemu zdravniku, a si niti predstavljala ni, da se bo njeno življenje že čez nekaj ur drastično spremenilo. Kljub temu da je uživala kontracepcijo in je imela redno menstruacijo, je namreč izvedela, da je že v 9. mesecu nosečnosti.

Ko so Kelly Gadsby pred dobrim mesecem odpeljali v bolnišnico, si niti predstavljali niso, da bodo že nekaj ur zatem priča rojstvu njenega drugega otroka. Vse se je začelo na mirno sobotno jutro, ko je 32-letnica začutila hude bolečine v predelu hrbtenice. Mislila je, da je to zgolj posledica utrujenosti po napornem delovnem tednu, ker pa je bolečino začel spremljati še občutek nenehne slabosti, pa je v popoldanskih urah obiskala svojega osebnega zdravnika.

Opravil je standarden pregled in ko jo je že želel odsloviti iz svoje ordinacije, češ da gre zgolj za slabo prebavo, je na predelu njenega trebuha opazil neobičajno izboklino. Bolj kot ne iz radovednosti je izvedel nosečniški test in ugotovil, da je Kelly v že zadnjem ciklu 9. meseca nosečnosti. “Vsak dan sem jemala kontracepcijo, imela pa sem tudi redno menstruacijo, zato se mi je kaj takega zdelo preprosto nemogoče. Še teden dni nazaj so mi prijatelji laskali, da naj bi vidno izgubila nekaj odvečnih kilogramov, 24 ur po sprejetju v bolnišnico pa sem že rodila prikupnega Frankieja,“ se presenečenja spominja novopečena mamica.

Maggie Coleman – babica v bolnišnici Good Hope Hospital trdi, da takšnih primerov skorajda ni moč zaslediti. “Na eno roko bi lahko naštela, kolikokrat v moji 30-letni karieri se je zgodilo kaj takega. Vzroka ali razlage verjetno nikoli ne bomo mogli najti, je pa dejstvo, da so pri višjih in močnejših ženskah znaki nosečnosti precej manj opazni, medtem ko mlade zaposlene ženske teh pogosto sploh ne opazijo,“ je prepričana. “Gospa Gadsby je imela to nesrečo, da je otrok ležal vzporedno z njeno hrbtenico, zaradi česar je njegove brce zlahka zamenjala za občutek slabosti, a se je materinstva kljub vsemu neizmerno razveselila. Mlada, neizkušena dekleta pa opozarjam, da lahko ob prvih neobičajnih spremembah test nosečnosti kupijo v prav vsaki lekarni.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602