Vizita.si
image (28)

Novice

Namesto otroka ji je v trebuhu rasel tumor

S.C.
15. 01. 2012 08.08
0

Danes 21-letni Angležinji je pred dvema letoma nekoliko zrasel trebušček in bila je prepričana, da je noseča. Žal pa pod srcem ni nosila otroka, pač pa ogromen rakav tumor v velikosti melone.

Srečno zaljubljena Kayleigh Terry iz Warringtona je bila pred dvema letoma presrečna, ko je opazila, da njen trebušček postaja vse bolj napet. Zelo si je želela postati mama in končno ji je uspelo zanositi, je bila prepričana. “Sicer sem jemala kontracepcijske tablete, toda ko sem opazila, da moj trebuh postaja vse večji, nisem niti za trenutek pomislila, da ne gre za nosečnost. S fantom sva se veselila otroka in srečne prihodnosti,“ se spominja Kayleigh.

Tudi simptome, kot je utrujenost, slabost in bolečine v trebuhu, je pripisovala nosečnosti, potem pa se je le odločila, da opravi test, da se prepriča, ali pod srcem res nosi otroka. Takrat pa je doživela šok – test je bil negativen. Sumničava je nemudoma obiskala zdravnika, ki ji je opravil ultrazvok. “Bila sem prepričana, da test ni zanesljiv in mi bo zdravnik potrdil, da sem noseča. Kaj neki drugega pa bi lahko bilo,“ pripoveduje Kayleigh.

Toda ultrazvok žal ni potrdil dekletovih pričakovanj, pač pa razkril šokantno diagnozo. Med prsmi in črevesjem ji je rasel ogromen tumor v velikosti melone, ki je šokiral celo zdravnika: “Nemudoma smo opravili dodatne preiskave in prišli do ugotovitev, da gre za Ewingov sarkom, obliko kostnega raka, ki pa se v njenem primeru ni razvil v sami kosti, pač pa je prizadel mehko tkivo in se neverjetno razrasel.“ Ker je bolezen že zelo napredovala, je bilo nujno potrebno zdravljenje s kemoterapijo in to čim prej.

Stvari so se odvijale tako hitro, da sploh nisem dojela, kaj se dogaja. Pričakovala sem dojenčka in se veselila družinskega življenja, že v naslednjem trenutku pa sem se borila z rakom in trepetala za svoje življenje,“ še danes ne more verjeti Kayleigh. Naslednji dve leti je večino časa preživela v bolnišnici. Zdravljenje se je začelo s kemoterapijo, ki naj bi tumor nekoliko zmanjšala, zaradi česar je izgubila lase, obrvi in trepalnice, nato je sledila operacija, kjer so ji odstranili ogromno rakavo tvorbo, za konec pa je sledilo še okrevanje.

Glede na to, da sem si tako zelo želela otroka, so mi zdravniki še pred zdravljenjem svetovali, da si dam zamrzniti jajčeca, saj po operaciji žal ne bi mogla več zanositi po naravni poti. Priznam, da me je to zelo prizadelo, a lahko sem vesela, da sem danes živa in se veselim prihodnosti,“ polna optimizma še pove Kayleigh, ki je že skoraj popolnoma okrevala.

Ewingov sarkom je maligni tumor kosti. Simptomi, ki se kažejo ob bolezni, so bolečina in oteklina prizadete kosti. Ewingov sarkom se zdravi s kemoterapijo in obsevanjem, če je omejen izključno na kost, pa utegne biti učinkovita amputacija.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587