Vizita.si
image (28)

Novice

Mislili so, da je anoreksična ...

S.C.
20. 05. 2012 06.36
1

Zadnjih pet let je 19-letna Angležinja preživljala pravi pekel. Po seznamu napačnih diagnoz, med drugim so bili zdravniki prepričani, da trpi za motnjami hranjenja, so na njenih možganih odkrili tumor v velikosti kovanca.

Pred slabimi petimi leti je danes 19-letna Nichole Bain iz mestne občine Lancashire na severozahodu Anglije prvič potožila, da jo mučijo neznosni glavoboli, se ji vrti in se nenehno slabo počuti. Ko je v spremstvu mame obiskala osebnega zdravnika, ji je ta dal zdravila proti migreni, vrtoglavico je pripisal prehitremu vstajanju, slabost in slabo počutje pa celiakiji, bolezni prebavil, pri kateri pride do okvare predvsem tankega črevesa, kar poslabša absorpcijo hranilnih snovi. “Le nekaj tednov po prvem obisku zdravnika se je Nichole stanje poslabšalo, med drugim je izgubila nekaj kilogramov,“ pove njena mama Julie. Ob ponovnem pregledu je bil njen osebni zdravnik prepričan, da Nichole trpi za motnjami hranjenja, saj je tehtala pičlih 38 kilogramov, zato jo je napotil k psihiatru. “Diagnoza nas je šokirala,“ še pove mama. “Nikoli nismo niti pomislili, da bi se Nichole namerno odpovedovala hrani ali celo bruhala, toda zdravnik že ve, smo si mislili.“ Tudi sama je dejala, da nima težav z motnjami hranjenja, in ker so se simptomi le stopnjevali, so teden dni pred potovanjem v Turčijo poiskali še drugo mnenje pri nevrologu. Ta jo je napotil na slikanje možganov, ki je razkrilo grozljivo resnico. “Odkrili smo maligni tumor v velikosti kovanca na vaših možganih,“ je bil najgrozljivejši stavek, ki ga je Nichole slišala v življenju. Na srečo so ga odkrili še dovolj zgodaj, da so bile možnosti popolne ozdravitve relativno visoke. Sledila je operacija v pediatrični bolnišnici Manchester, pri kateri so odstranili kar 99 odstotkov tumorja, ostalo so zdravili s kemoterapijo in radioterapijo. Zdravljenje je bilo več kot uspešno, toda kljub temu mora simpatična najstnica redno hoditi na preglede in zdravo jesti, da se smrtonosna bolezen ne bi vrnila.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587