Vizita.si
Mišo Kovač je uspešno prestal operacijo srca.

Novice

Mišu Kovaču že drugič rešili življenje

Ni.J.
17. 06. 2011 10.34
5

69-letnemu hrvaškemu estradniku Mišu Kovaču so zdravniki v mesecu in pol že drugič rešili življenje. Utrpel je namreč dva blažja, nato pa še veliko močnejši infarkt, poročajo hrvaški mediji.

Mišo Kovač je uspešno prestal operacijo srca.
Mišo Kovač je uspešno prestal operacijo srca.FOTO: Vanja Kovač

Po poročanju hrvaških medijev je bil 69-letni Mišo Kovač v ponedeljek operiran na srcu, trenutno pa naj bi okreval v bolnišnici Rebro. Njegovo stanje naj bi bilo stabilno, njegovo počutje pa odlično.

Mišo naj bi v ponedeljek prestal operacijo, med katero so mu naredili trojni obvod srca, s čimer so sprostili pretok krvi okoli srca. Že pred tem naj bi okoli velikonočnih praznikov doživel srčni infarkt, zdravniki pa so mu takrat vgradili dva koronarna stenta. “Ta operacija mu je rešila življenje! No, sedaj je moral prestati še en poseg. Okreva zelo dobro, z Ivano pa bodriva druga drugo, da ostajava močni,“ je za Vecernji.hr povedala Miševa soproga Lidija Kovač in dodala, da je to vse, kar lahko pove v tako stresni situaciji, ko ne more trezno razmišljati. Zadnja operacija naj ne bi bila nenadna in urgentna, temveč so jo načrtovali že kakšen mesec. Za hrvaški medij pa je Lidija tudi povedala, da Mišo že več let redno obiskuje zdravnika in da obžaluje, da zdravniki pred tem nikoli niso podrobneje pregledali njegovega srca in koronarnih žil.

Mišo naj bi se spopadal z bolečinami v prsnem košu že zadnji dve leti, situacija pa je vrhunec dosegla pred mesecem dni, ko je doživel infarkt in so mu vgradili stente. Ker je to predstavljalo zgolj začasno rešitev, saj je imel Mišo zamašene tri koronarne žile in je doživljal bolečine v prsnem košu že ob najmanjšem naporu, so Miša v ponedeljek sprejeli na kardiološki oddelek KBC Zagreb (Klinički bolnički centar). Estradniku so naredili trojni obvod srca, operiral pa ga je, kot so zapisali na spletni strani Vecernji.hr, doc Vedran Čorić. Krvne žile za obvod so mu vzeli iz noge, poseg pa naj bi trajal pet ur. Med posegom je bilo pevčevo srce zaustavljeno kar 40 minut, kljub temu pa je Mišo uspešno prestal operacijo.

Njegovi oboževalci si prav gotovo želijo, da bi si Mišo čim hitreje opomogel in jih spet zabaval, tako kot je to počel že 40 let pred tem, največja želja Miševe družine pa je, da bi Mišo popolnoma okreval in da bi lahko 16. julija skupaj praznovali njegov 70. rojstni dan, so še zapisali na omenjeni spletni strani.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587