Vizita.si
Jessica je tehtala več kot 100 kilogramov, zdaj pa jih tehtnica kaže kar za 43 manj. (simbolična fotografija)

Novice

Nekoč debeluška, danes zapeljiva mamica!

E. D.
17. 10. 2011 07.48
6

25-letna Jessica se je zaradi dveh nosečnosti močno zredila. Po rojstvu drugega otroka je tehtala več kot 100 kilogramov, pri čemer je debelost močno načela njeno samozavest. Potem se je odločila, da je čas za spremembe, in s trdno voljo ji je uspelo izgubiti kar 43 kilogramov.

Jessica je tehtala več kot 100 kilogramov, zdaj pa jih tehtnica kaže kar za 43 manj. (simbolična fotografija)
Jessica je tehtala več kot 100 kilogramov, zdaj pa jih tehtnica kaže kar za 43 manj. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto

Danes je 25-letna Jessica Clarke spet vitka in samozavestna. Je v odlični telesni pripravljenosti in ima toliko kondicije, da se brez najmanjše težave podi za svojima dvema otrokoma. A ni bilo vedno tako. Še pred kratkim je Jessica tehtala čez 100 kilogramov, kar je močno načenjalo kakovost njenega življenja. Pri vsaki večji telesni aktivnosti je bila zadihana in zaripla v obraz, po njej pa zelo utrujena. Z dodatkom kilogramov je vedno bolj kopnela tudi njena samozavest.

Potem se je mlada mamica odločila, da je bilo dovolj in da se bo rešila iz primeža debelosti. Lotila se je temeljitih sprememb svojega življenjskega stila. Še vedno je jedla živila, ki jih je imela tako rada, a jih je pripravljala bolj zdravo, poleg tega je obroke količinsko precej zmanjšala. Lotila se je tudi telovadbe, najbolj ji je k srcu prirasla zumba – oblika plesne vadbe, s katero si je okrepila tako telesno kondicijo kot tudi stopila odvečne maščobne obloge ter si spet učvrstila postavo. ''Zdaj naravnost obožujem telovadbo, postala je del mojega vsakdana,'' je povedala Jessica, ki je shujšala kar za 43 kilogramov in ki se zdaj spet odlično počuti v svojem telesu. ''Včasih sem bila zelo sramežljiva. Nisem hotela hoditi iz hiše in umaknila sem se celo pred ljudmi, ki so mi bili najbližje. Zdaj pa temu ni več tako!'' Jessica se namreč v svoji koži počuti tako dobro, da se z veseljem obleče v svoja nova za kar nekaj konfekcijskih številk manjša oblačila in odide s prijateljicami na kakšno zabavo. Tudi njen odnos s partnerjem je spet veliko bolj vznemirljiv kot prej. ''Jess se mi je vedno zdela zelo privlačna, a zdaj, ko se v svoji koži spet počuti samozavestno, preprosto še bolj sije,'' je povedal njen življenjski sopotnik Ash.

debelost
debelost FOTO: iStockphoto

Jessica pravi, da je skrivnost uspešnega hujšanja predvsem v trdni volji in ustrezni motiviranosti. Sama si tako nikoli ni postavljala nerealnih ciljev, temveč se je hujšanja lotila počasi in v majhnih korakih. Sproti si je zastavljala manjše cilje, ki so potem dolgoročno pripeljali do velike izgube teže. Za vsakih nekaj izgubljenih kilogramov se je vedno nekako nagradila, na primer z novim oblačilom, ki je bilo manjše številke kot zadnjič, kar ji je dalo voljo, da je šla še naprej. Včasih se je tudi pregrešila in si je privoščila kakšen malo bolj kaloričen obrok, a vedela je, da bi si s popolnim odrekanjem hrane, ki jo ima rada, naredila več škode kot koristi. Našla je način, ki je bil pravi zanjo, in zato ji je uspelo, še pojasni Jessica, ki je nadvse ponosna na svojo novo in vitkejšo postavo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587