Vizita.si
boleče noge

Novice

Pretentala zdravnike, da so jo operirali

E. D.
07. 03. 2011 20.23
8

Hannah je bila nezadovoljna s svojimi deformiranimi stopali, ki so bila tako široka, da ji je bilo udobno le v športnih copatih. Kadar koli je namreč obula kakšne bolj tesne čevlje, so jo bolele noge. Zato si je izmislila, da je bolečina neznosna, in tako pretentala zdravnike, da so jo brezplačno operirali.

boleče noge
boleče noge FOTO: iStockphoto

Danes 23-letna Hannah Bailey je bile že od 13. leta nezadovoljna z videzom svojih stopal. Ta so bila namreč nekoliko bolj robustna in široka, zaradi stranskih kosti, ki so štrlele navzven, pa ni mogla nositi skorajda ničesar drugega razen natikačev in športnih copatov. Najbolj jo je bolelo to, da ni mogla obuti dizajnerskih čevljev z visoko peto, ki jih je tako zelo oboževala. ''Zaradi širokih stopal in štrlečih kosti so me v čevljih s peto močno bolele noge. Kadar sem nosila športne copate, je bilo v redu, kadar pa sem obula kakšne čevlje, ki so povečali pritisk na moje izbočene kosti na stopalih, me je začelo močno boleti,'' je povedala Hannah.

A ko je dopolnila 19. let, je začela intenzivno iskati rešitve za svojo težavo. Izvedela je, da zdravniki izvajajo poseg, s katerim popravijo deformirana stopala, vendar bi morala za takšno operacijo odšteti skoraj šest tisoč evrov. Ker je bila prepričana, da bi lahko prav ta poseg rešil vse njene težave, je brskala naprej in se dokopala do informacije, ki jo je uporabila sebi v prid. Izvedela je namreč, da poseg krije zavarovalnica, če zdravnik oceni, da operacija ni lepotna muha, temveč nuja, ker pacient skoraj ves čas trpi neznosne bolečine. Tako se je odpravila do osebnega zdravnika in si izmislila, da jo močno bolijo stopala. ''Vedela sem, da bom kaj dosegla samo s pretiravanjem. Tako sem rekla, da so moja stopala v res slabem stanju. Morala sem pretiravati glede bolečine v stopalih,'' je priznala danes 23-letna Britanka. ''Kadar sem nosila primerne čevlje, me stopala niso prav nič bolela, a sem si kljub temu izmislila, da me na lestvici bolečine od ena do deset stopala bolijo približno sedem ali osem.''

Tako je dosegla, da so ji za začetek operirali desno stopalo, ki je bilo bolj deformirano oziroma širše od levega. Stopalo so ji morali zlomiti na kar štirih mestih, ji skrajšati precej vezi in kit, v kosti stopala so ji vstavili celo vijake. Kar nekaj časa po posegu jo je v stopalu močno bolelo in še dve leti ji je občasno zatekalo, a Hannah pravi, da je bilo vredno. Njeno stopalo je namreč veliko ožje, kot je bilo prej, in zdaj lahko končno nosi tudi lepe, ozke čevlje s peto – takšne o kakršnih je vedno sanjala. Pravzaprav je v zadnjih treh letih za pregrešno drage čevlje priznanih znamk zapravila več kot 10 tisoč evrov. Kmalu pa si bo dala operirati še drugo, levo stopalo. ''Ne počutim se krivo, ker sem dosegla, da so mi popravili desno stopalo. Kajti ta noga me še zdaj tu in tam boli, včasih mi tudi zateče. A bilo je vredno vsega tega. Zdaj sem tako zelo srečna in zadovoljna s svojim stopalom in nosim le še dizajnerske čevlje'' je še povedala Hannah.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587