Vizita.si
Zdravniki

Novice

Iznakaženi Mitch končno dobil novi obraz!

E. D.
05. 05. 2011 08.04
1

Po desetih letih čakanja z močno iznakaženim obrazom, ki je bil posledica hudih opeklin, je 30-letni Mitch le dočakal težko pričakovano presaditev obraza. Operacija je trajala kar 14 ur in še vedno obstaja nevarnost, da bo njegovo telo novi obraz zavrnilo. A zdravniki in Mitch upajo na najboljše.

Zdravniki
Zdravniki FOTO: Reuters

Mitch Hunter je postal četrti Američan, ki je uspešno prestal presaditev obraza. Poseg, ki je trajal kar 14 ur in v katerem je sodelovalo več kot 30 kirurgov, sester, anesteziologov in drugega medicinskega osebja, so izvedli v bostonski bolnišnici Brigham and Women. Čeprav je presaditev obraza uspela, pa kirurgi opozarjajo, da bosta celjenje ran in rehabilitacija trajala še kar nekaj časa – lahko tudi leto dni ali več. ''Lahko se zgodi, da na začetku ne bo čutil obraza oziroma da ne bo mogel nadzorovati obraznih mišic, ki smo mu jih presadili,'' pojasni eden od kirurgov. Poleg tega še vedno obstaja nevarnost, da bo Mitchev organizem nov obraz zavrnil. A za zdaj se 30-letni nekdanji vojak počuti odlično in optimistično upa na najboljše.

Sicer pa je bil po grozljivi prometni nesreči leta 2001 Mitch v zelo slabem stanju. Po vsem obrazu je imel hude opekline, ostal je brez zgornje in spodnje ustnice ter brez nosa. Čeprav je prestal več kot 50 manjših in večjih rekonstrukcijskih operacij, mu je sredi obraza še vedno zevala luknja. Tako je čez dan nosil posebno protezo, ki pa jo je moral zvečer, ko se je odpravil spat, odstraniti z iznakaženega obraza. Tako so ga najbližji prej ali slej videli z luknjo v obrazu, pa tudi sicer so ljudje na ulici mnogokrat nejeverno strmeli vanj, zaradi česar se je Mitch počutil zelo neprijetno. A zdaj verjame, da bo drugače, kajti njegov obraz bo sčasoma spet bolj podoben tistemu, ki ga je imel pred prometno nesrečo. Nad delom in rezultatom pa ni nadvse navdušen le Mitch, temveč tudi osebje bostonske bolnišnice. ''Zelo hvaležen sem celotni ekipi, ki je sodelovala pri presaditvi in tako dobro sodelovala skupaj, zaradi česar je Mitchev poseg potekal gladko, brez zapletov in zaradi česar ima odlične možnosti za uspešno rehabilitacijo ter ne nazadnje tudi za to, da zaživi na novo,'' je v izjavi za javnost še povedal vodja kirurgov v bostonski bolnišnici dr. Bohdan Pomahac.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587