Vizita.si
image (28)

Novice

Skoraj je postala zvezda - danes je brez glasu

L.E.
01. 02. 2012 08.05
1

Pevka, ki je bila najprej izbrana, da postane ena od petih deklet, ki so tvorile dekliško skupino Spice Girls, je danes zaradi bolezni skoraj povsem brez glasu.

Pevka Lianne Morgan iz valižanskega Cardiffa je imela 23 let, ko se je nekega dne odzvala na časopisni oglas, ki je iskal dekleta, ki bi bila rada del popolnoma dekliške glasbene skupine. Na avdiciji je bila izbrana, in sicer z Victorio, Geri, Mel B in Michelle, ki jo je, še preden je skupina začela nastopati, zamenjala Emma. Tudi Lianne je nekega dne dobila odpoved. Namesto nje so našli dekle, ki se jim je zdelo bolj primerno. To je bila Mel C, tako imenovana športna spajsica.

Lianne je nadaljevala s pevsko kariero, le da nikoli ni postala tako slavna. Sčasoma se je bila pravzaprav prisiljena zaposliti kot učiteljica glasbenega pouka, saj je nepričakovano skoraj povsem izgubila glas. Prizadela jo je redka bolezen živčnega izvora, zaradi katere komajda govori. Laringealna distonija zajame mišice grla in povzroči, da se med govorjenjem nenadzorovano krčijo. Bolniku zmanjka glasu, saj med glasilkama ne pride do stika. Sicer posamezne dele besed ali stavkov lahko izgovori, vendar se med govorjenjem vsekakor zelo utrudi. Kot pravi Lianne, se še posebno težko pogovarja prek telefona, saj velikokrat sredi stavka samo še premika ustnice, medtem ko se njenega glasu ne sliši.

41-letna mamica dveh sinov pripoveduje, da je glas izgubila postopoma. "Postajal je vse bolj in bolj šibak. Danes je tih in zadihan, nikoli ne vem, kdaj ga bom popolnoma izgubila.“ Zdravniki ne vedo, ali bo kdaj še govorila normalno. Morda ji bo lahko pomagala injekcija botulina, ki mišice prizadetih glasilk umiri, zato lahko bolnik bolj normalno govori vsaj tri do pet mesecev. Njegov glas se izboljša približno 30 ur po vbrizganju.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587