Vizita.si
Moškim so najprivlačnejše tiste ženske, ki ne uporabljajo dišav!

Spolnost

Moške vzburja ženski naravni vonj!

Ni.J.
21. 01. 2010 13.14
0

Moške naj bi bolj kot dišave privlačil ženski naravni vonj. Če torej želite moškega spraviti na kolena, pozabite na drage parfume in raje poskrbite, da bo do izraza prišel vaš naravni vonj.

Moškim so najprivlačnejše tiste ženske, ki ne uporabljajo dišav!
Moškim so najprivlačnejše tiste ženske, ki ne uporabljajo dišav!FOTO: iStockphoto

Znanstveniki so prišli do nenavadnega odkritja – moškim naj bi se raven testosterona povišala, ko so v bližini ženske, ki oddaja naraven vonj in je v svojem najbolj plodnem obdobju.

Pred kratkim je v javnost prišla novica, da ženske najbolj privlači moški telesni vonj, ki vsebuje feromone oziroma kemične signale, ki delujejo kot nekakšna opozorila za nasprotni spol. Kot kaže, pa enako velja tudi za moške. Ženski naravni vonj naj bi namreč oddajal signale in opozarjal moške, kdaj je ženska v plodni fazi menstrualnega cikla.

Psihologa Saul Miller in Jon Maner sta opravila dve študiji, v katerih so ženske tri noči v različnih obdobjih menstrualnega ciklusa nosile majice s kratkimi rokavi. 68 moških, starih od 18 do 23 let, je vohalo majice žensk – eno po eno, nekateri pa so medtem morali vohati tudi majice, ki jih ni nosil nihče. Pred in po vohanju majic so moškim vzeli vzorec sline in izmerili raven testosterona v telesu. Rezultati so pokazali, da so imeli moški, ki so vohali majice žensk v obdobju ovulacije – najbolj plodnem obdobju ciklusa, višjo raven testosterona, kot moški, ki so vohali druge majice.

Moški so poleg tega morali povedati tudi, katera majica jim najlepše diši. Rezultati so pokazali, da so jim najlepše dišale ravno tiste majice, ki so jih nosile ženske v obdobju ovulacije. Avtorja raziskave pravita, da je bila to prva raziskava, ki je dokazala, da se moški bolj pozitivno odzovejo na plodnejše ženske. “Z raziskavo smo tako pokazali, da se nivo testosterona odziva glede na to, kdaj je ženska plodna in kdaj ne,“ pravi dr. Miller. “Sorazmerno visok nivo testosterona pri moških, ki je posledica odziva na ovulacijske vonjave, pa je povezan tudi s tekmovalnostjo, dominiranjen in sposobnostjo zagotavljanja, torej značilnostmi, ki jih ženske iščejo v moških, ko so na vrhuncu želje po reprodukciji.

Študija je pokazala tudi, da ženske, ki uporabljajo kontracepcijske tabletke, ne oddajajo značilnega vonja, zato strokovnjaki pravijo, da bi se ženska morala, preden stopi v resno zvezo z moškim, izogibati kontracepcijskih tabletk.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587