Vizita.si
M. Gary Neuman, zakonski svetovalec se je odločil, da bo naredil raziskavo o razlogih, zakaj moški varajo, z moškega vidika!

Novice

Moški spregovorili o tem, zakaj varajo!

Ni.J.
19. 12. 2009 18.45
18

Svetovalec M. Gary Neuman je opravil raziskavo, v kateri je izprašal dvesto zvestih in nezvestih moških. Tako je odkril, po njegovem mnenju, prave razloge, zakaj moški varajo.

M. Gary Neuman, zakonski svetovalec se je odločil, da bo naredil raziskavo o razlogih, zakaj moški varajo, z moškega vidika!
M. Gary Neuman, zakonski svetovalec se je odločil, da bo naredil raziskavo o razlogih, zakaj moški varajo, z moškega vidika!FOTO: iStockphoto
Zakonski svetovalec M. Gary Neuman je pobrskal po starih študijah in ugotovil, da so bile vse narejene z ženskega zornega kota. Zato se je odločil, da bo o razlogih za varanje povprašal kar moške. V raziskavo je vključil 200 moških. Med njimi je bilo nekaj takih, ki so varali ali še varajo in nekaj zvestih, spraševal pa jih je o vzrokih, njihovih občutkih med varanjem in med drugim tudi o tem, kaj bi jih prepričalo, da se ne bi odločili za varanje. In kakšna je moška perspektiva o tem, zakaj varajo?

Moški v glavnem varajo, ker so čustveno nepotešeni, kar 68 odstotkom pa je žal, da so partnerico prevarali!
Moški v glavnem varajo, ker so čustveno nepotešeni, kar 68 odstotkom pa je žal, da so partnerico prevarali! FOTO: iStockphoto
48 odstotkov moških kot glavni razlog navaja čustveno nezadovoljstvo

Toliko o tem, da gre moškim samo za seks. Le osem odstotkov moških je kot glavni razlog navedlo spolno nezadovoljstvo. “Kultura nam sporoča, da je za moško srečo potreben le seks,“ pravi Neuman. “Toda moški so prav tako čustvena bitja. Od žene pričakujejo, da jih bo cenila in da bo opazila, kako močno se trudijo narediti vse prav.“ Težava pa je v tem, da moški redkeje izražajo čustva kot ženske, zato ženske velikokrat ne vedo, kdaj moški potrebujejo potrditev, nežnost ali tolažbo.

68 odstotkov nezvestih moških žre občutek krivde

Ne varajo le brezobzirneži in 'kreteni'. V resnici 68 odstotkov nezvestih moških ni nikoli razmišljalo o tem, da bi dejansko prevarali svojo partnerico, večini izmed njih pa je za opravljeno dejanje žal. “Moški so izjemno uspešni pri tlačenju čustev,“ pravi. “Svoje občutke lahko potisnejo v ozadje in se z njimi ukvarjajo tudi kasneje.“ Če vam je partner obljubil, da vas ne bo nikoli prevaral, ne mislite, da se to dejansko ne more zgoditi. Skupaj se torej trudita, da bo vajin zakon tak, kakršnega si oba želita.

77 odstotkov nezvestih moških ima dobrega prijatelja, ki je tudi že varal

Če ima moški v družbi prijatelja, ki vara, se mu bo čez čas varanje zdelo povsem običajno ravnanje. Svojega moža sicer ne morete postaviti pred dejstvo, da se ne sme več družiti s takimi prijatelji, lahko pa ga prosite, naj več časa posveti vam. Ta čas preživita v okolju z manj skušnjavami, lahko pa se začneta družiti z drugimi srečnimi pari, ki bodo cenili enake vrednote kot jih vi.

40 odstotkov moških partnerico prevara z žensko, ki so jo spoznali na delovnem mestu.
40 odstotkov moških partnerico prevara z žensko, ki so jo spoznali na delovnem mestu. FOTO: iStockphoto

40 odstotkov nezvestih moških je svojo ljubico spoznalo v službi

Ženska, s katero moški vara svojo ženo, je največkrat sodelavka iz pisarne, ki ga občuduje, hvali in ceni njegove dosežke,“ pravi Neuman. “To je še en razlog, zakaj se morajo doma počutiti bolj cenjene.“ K sreči pa obstaja dokaj očiten opozorilni znak, kdaj se vaš partner želi zbližati s sodelavko. Če jo prepogosto hvali ali omenja njeno ime, bodite pozorne. Postavite meje, kaj se v službi lahko počne in kaj ne. Ali je sprejemljivo, da ostaja pozno v noč sam z njo v pisarni? Lahko skupaj potujeta na službene konference? Večerjata, da bi se lahko pogovorila o določenem projektu? Vprašajte ga, kako bi se on počutil, če bi vi počeli kaj takega.

Le 12 odstotkov nezvestih moških pravi, da je bila njihova ljubica bolj privlačna, kot je partnerica

Z drugimi besedami, moški ne vara zato, ker misli, da bo dobil boljši seks z žensko, ki ima popolnejše telo. “V večini primerov moški vara zato, da zapolni čustveno vrzel,“ razlaga Neuman. Če ste torej zaskrbljeni in mislite, da je vaš partner nezvest, se osredotočite raje na to, da bo vajina zveza bolj ljubeča in da bosta med seboj bolj povezana, ne pa na videz. Ne pozabite pa, da moški svojo ljubezen velikokrat izražajo skozi seks, zato ga ne odklanjajte.

Le 6 odstotkov nezvestih moških je partnerico prevaralo z drugo žensko isti dan, kot jo je spoznalo

73 odstotkov moških je žensko, s katero je prevaral svojo partnerico, poznalo najmanj mesec dni, preden so se z njo spustili v afero. To pomeni, da lahko opazite opozorilne znake varanja, še preden do tega sploh pride. Bodite pozorne na naslednje stvari:

– veliko časa preživi zdoma,
– seks ga ne zanima več,
– prepiri so vse pogostejši,
– izogiba se vaših klicev in nanje ne odgovarja.

Od moškega ne zahtevajte priznanja, ker bo najverjetneje vse zanikal. Skušajte se pogovoriti in mu dajte razlog, da boste pri njem vedno na prvem mestu.
Od moškega ne zahtevajte priznanja, ker bo najverjetneje vse zanikal. Skušajte se pogovoriti in mu dajte razlog, da boste pri njem vedno na prvem mestu.FOTO: iStockphoto

Namesto, da ga napadate in od njega zahtevate priznanje, ki ga ne boste nikoli dobili, nadzorujte svoje vedenje in prevzemite vodilno vlogo v vajini zvezi. Ne odlašajte z izkazovanjem spoštovanja do njega, vzemite si čas za vaju in začnite seksati pogosteje. Dajte mu razlog, da vas ne bo mogel izbrisati iz misli in mu povejte, kako se počutite ob vsem tem dogajanju. Povejte mu, da si želite, da vajin zakon uspe," še svetuje Neuman.

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587