Vizita.si
Zaradi dveh levih nog je imel Patrick pri hoji nemalo težav.

Novice

Moški z dvema levima nogama

E.T.
12. 02. 2010 15.31
1

Ko je 76-letni Patrick po amputaciji desne noge dobil umetni ud, je imel pri hoji nemalo težav. Sprva je mislil, da se mora na umetno nogo zgolj navaditi. Kasneje pa se je izkazalo, da je bilo krivo to, da mu je zdravnik na odrezano desno nogo namestil kar levo protezo.

Patricku je protetik namesto desne namestil levo umetno nogo.
Patricku je protetik namesto desne namestil levo umetno nogo.FOTO: iStockphoto

Patricku Morrisonu so morali desno nogo odrezati, ker se mu je rana na palcu močno zagnojila, okužba pa se mu je razširila naprej po nogi. Zato kirurgi niso imeli druge izbire, kot da mu nogo pod kolenom odrežejo. Po amputaciji so ga napotili k protetiku Malcolmu Griffithsu, ki mu je priskrbel umetni ud, s katerim pa je imel 76-letni Britanec nemalo težav. ''Že reševalci, ki so me iz bolnišnice pripeljali domov, so videli, da imam pri hoji težave – da se nekoliko bolj nagibam na eno stran. Tudi žena in hčerka sta opazili, da nekaj ni v redu. Jaz pa sem mislil, da se pač moram navaditi na umetno nogo in da bo sčasoma bolje. Nisem bil zaskrbljen,'' pripoveduje Patrick.

Zaradi dveh levih nog je imel Patrick pri hoji nemalo težav.
Zaradi dveh levih nog je imel Patrick pri hoji nemalo težav. FOTO: iStockphoto

A ko po petih mesecih še vedno ni mogle normalno hoditi z nogo, zdravnik Griffiths pa na dveh pregledih ni opazil nič nenavadnega, sta se z ženo odločila, da bosta z umetne noge sama snela tri sloje zaščitnih plasti, ki so varovale protezo, in preverila, kaj Patricku povzroča toliko težav. Odkritje ju je osupnilo. Umetna noga je bila leva in ne desna, kot bi morala biti. In ne le to, bila je kar številko večja od zdrave, leve noge.

Bolnišnica, kjer je delal protetik, ki je zagrešil tako gromozansko napako in je celo na dveh pregledih ni opazil, se je gospodu Morrison osramočeno opravičila in mu nemudoma zamenjala levo umetno nogo z desno. Za Malcolma Griffithsa, ki je ostal brez službe, pa se je izkazalo, da je pri zdravljenju 11 pacientov dobil kar 16 pritožb, ki jih je brez izmikanja priznal.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587