Vizita.si
Vse več moških uporablja ženske kozmetične izdelke in pripomočke!

Lepota

Moški ženskam kradejo kozmetiko!

Ni.J.
26. 01. 2010 10.41
1

Vse več moških priznava, da skrivaj posegajo v partneričino toaletno torbico. Iz nje si “izposojajo“ kozmetične izdelke, ki jim pomagajo ohranjati negovan in zdrav videz in skrbeti za lepoto.

Vse več moških uporablja ženske kozmetične izdelke in pripomočke!
Vse več moških uporablja ženske kozmetične izdelke in pripomočke!FOTO: iStockphoto

Raziskave so pokazale, da ne dajejo veliko na svoj videz le ženske, temveč tudi moški. Vse več jih namreč uporablja partneričine kozmetične izdelke, s pomočjo katerih skrbijo za svojo kožo, lase in celo nohte. Med najpogosteje izposojenimi predmeti je pinceta, sledi pa hidratantna krema za obraz. Raziskava je poleg tega pokazala, da skoraj tretjina izprašanih moških uporablja vsaj tri ženske kozmetične izdelke ali pripomočke.

Več kot tretjina moških je priznala, da si izdelke izposojajo skrivaj, 31 odstotkov žensk pa je povedalo, da so svojega partnerja že ujele med 'izposojanjem' izdelkov.
Več kot tretjina moških je priznala, da si izdelke izposojajo skrivaj, 31 odstotkov žensk pa je povedalo, da so svojega partnerja že ujele med 'izposojanjem' izdelkov. FOTO: iStockphoto
Zadnja raziskava, ki je vključevala približno 2000 ljudi, je pokazala, da si je skoraj tretjina moških že izposodila pilico ali pa škarjice za nohte. Med izdelki, ki se niso znašli na lestvici desetih najpogosteje uporabljenih predmetov, so se med drugimi znašli tudi likalnik za lase, samoporjavitvena krema, lak za nohte, črtalo za oči ter maskara.

Več kot tretjina vseh prostovoljcev je priznala, da si izdelke izposojajo skrivaj, 31 odstotkov žensk pa je povedalo, da so svojega partnerja že ujele med 'izposojanjem' izdelkov.

Medtem ko je znano, da ženske rade skrbijo za svoj videz, da so rade urejene in preizkušajo nove kozmetične izdelke, losjone in različne zvarke, si nismo mislili, da bomo med raziskavo prišli do ugotovitve, da se tudi moški skrivaj lepotičijo in preizkušajo lepotne izdelke,“ pravi Jacky Brown, iz družbe, ki je vodila raziskavo.

Med najpogosteje izposojenimi kozmetičnimi idelki so se znašli sledeči:

1. Pinceta (39 odstotkov)

2. Vlažilna krema za obraz (37 odstotkov)

3. Sušilec za lase (36 odstotkov)

4. Pilica za nohte (29 odstotkov)

5. Izdelki za nego in oblikovanje las (22 odstotkov)

6. Balzam za ustnice (22 odstotkov)

7. Maska in piling za obraz (15 odstotkov)

8. Depilacijska aparat ali britvica (15 odstotkov)

9. Korektor ali puder (10 odstotkov)

10. Depilacijska krema ali vosek (8 odstotkov)

Ja, tudi moški uporabljajo maske za obraz ...
Ja, tudi moški uporabljajo maske za obraz ...FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587