Vizita.si
image (28)

Novice

Partnerja je poredila na 230 kg in ga skoraj ubila

Ni.J.
03. 06. 2011 08.19
7

Večina žensk si želi imeti ob sebi postavnega, mišičastega moškega. A ne Ruth Vickers. Ruth ne mara mišic in kosti. Obožuje debele moške – večji trebuh kot ima, bolj privlačen se ji zdi.

32-letna Ruth Vikers, po poklicu receptorka, na moških rada vidi vse prej kot mišice. Obožuje namreč debele moške, z ogromnim trebuhom in veliko maščevja na telesu. “V mojih očeh je debelost privlačna,“ pravi. “Rada imam debele in zamaščene moške.

Ko je Ruth pred tremi leti spoznala 170 kilogramov težkega Andyja Reeva, z njegovim videzom ni bila povsem zadovoljna. Zato se je sprevrgla v njegovo osebno 'negovalko'. S hrano ga je pitala do te mere, da se je pri 230 kilogramih teže onesvestil zaradi napada astme in skoraj umrl. Po tem dogodku je spremenila mišljenje, svojemu partnerju pa pomaga živeti zdravo življenje.

Ruth in Andy sta se spoznala leta 2008 in Ruth je takoj vedela, da je Andy, po poklicu računalniški programer, moški njenih sanj. “Najbolj sta me pritegnila njegova osebnost in smisel za humor. Še posebej pa me je privlačil njegov videz. Ko sem ga videla jesti, je moja ljubezen do njega le še rasla. Tako sem se že nekaj mesecev zatem, ko sva postala par, odločila, da ga bom poredila. Hranila sem ga s kebabi, čipsom, picami, hamburgerji in podobno redilno hrano, s pomočjo katere naj bi se zredil.“ In natanko to se je zgodilo. Andy se je redil, Ruthina strast do njega pa je rasla skupaj z njegovim maščevjem.

Andy in Ruth sta kupila hišo že po šestih mesecih zveze, takrat pa se je Ruth še bolj odločno lotila svojega projekta. “Sedela sem in ga opazovala, kako jé. Z vsakim grižljajem je bilo njegovo telo bolj obilno in bolj privlačno,“ se spominja. “Za prvi skupni božič sem nama pripravila 6-kilogramskega purana, on pa je moral skoraj celega pojesti sam. Na koncu obroka se je komajda še premikal.“

Ruth ob tem, ko ga je redila, ni imela nobene slabe vesti, saj je bila prepričana, da ga spreminja v pravega lepotca. “Nikoli se mi ni zdel debel, na zdravstvene težave, ki spremljajo debelost, pa še pomislila nisem. Bila sem popolnoma zaslepljena. Všeč mu je bilo, ko sem ga hvalila, kako je lep in privlačen in mislim, da tudi za trenutek ni pomislil, da ga načrtno redim.“ Ko je Andyju kazalček na tehtnici pokazal 230 kilogramov, Ruth še vedno ni bila zadovoljna. “Takrat sem bila navdušena, a sem hotela še več. Njegova debelost je postajala moja obsesija,“ se danes zaveda svojega nespametnega početja. “Ves čas sem se bala, da bi začel hujšati, zato sem mu govorila, da ga bom pustila, če bo suh.“

Andy je bil za ljubezen pripravljen storiti vse. Ni se gibal in rekreiral, hoja po stopnicah pa mu je predstavljala pravi izziv. Zaradi debelosti je bil brez energije in tako izčrpan, da je zvečer zaspal še pred deveto uro. Nato pa je decembra 2010 par doletel pravi šok. Andy, od otroštva astmatik, je doživel hud astmatični napad med hojo po domačih stopnicah. K sreči je bila Ruth takrat ob njem. Medtem ko je hlastal za zrakom, ga je na smrt prestrašena odvlekla do avtomobila in odpeljala v bolnišnico.

V bolnišnici je bil dva dni priklopljen na kompresijski inhalator in pod stalnim nadzorom. Zdravniki so mu povedali, da njegova teža močno ogroža zdravje in da mu grozita srčni infarkt in kap,“ razlaga Ruth. Ko se je vrnil iz bolnišnice domov, je Andy prestrašeno pogledal svojo ljubljeno in ji povedal, da mora shujšati, če še želi živeti. “Vem, da je to zelo egoistično, a počutila sem se prazno, saj nisem bila prepričana, ali bom lahko ljubila shujšanega Andyja,“ priznava.

Andy se je kljub temu odločil shujšati. Odpovedal se je hitri hrani, na svoj jedilnik pa je uvrstil pet porcij sadja in zelenjave na dan. Nenadoma so se njegovi kilogrami začeli topiti. Vendar pa sta se z Ruth takrat oddaljila. “Takoj je vedel, da je nekaj narobe. Takrat sem mu priznala svoje početje,“ pripoveduje. “Bil je šokiran. Nikakor ni mogel verjeti, da sem ga hranila zato, ker sem hotela, da se zredi. Rekel mi je, da imam hude psihološke težave in da sem jaz tista, ki potrebuje pomoč. Vendar si tega nikakor nisem mogla priznati, zato sem se odselila. Zdaj vem, da sem bila plitka in egoistična, takrat pa nisem imela takšnega občutka.“

Kmalu potem ko se je odselila, je Ruth začela pogrešati Andyjev smisel za humor in njegov ljubeč nasmeh. Po treh tednih jo je poklical in jo prosil, naj se vrne in da bosta skupaj rešila težavo. Ker ga je tako močno pogrešala, je oddrvela domov. “Bila sem presrečna, da sem ga videla. Na njegov predlog sem si poiskala strokovno pomoč. Soočila sem se s svojo motnjo in obsedenostjo s težo ter jo naposled le premagala.“

Po terapijah je Ruth spoznala, da na Andyja ne sme gledat zgolj v fizičnem smislu, temveč ga mora obravnavati kot osebo. Psihologinja ji je pomagala spoznati, da se s hujšanjem ne bo spremenila tudi Andyjeva osebnost, temveč le fizična podoba. “Še več, njegova osebnost je rasla, saj je postajal srečnejši in bolj aktiven,“ pravi. V njegovih očeh je zagledala življenje in spoznala, da je bilo njeno vedenje vse prej kot normalno.

Sedaj Andy in Ruth živita zdravo in se povsem izogibata hitri prehrani ter živita veliko bolj aktivno – plavata, se sprehajata in plešeta. Za naslednje leto pa načrtujeta tudi poroko. Andyju je že uspelo shujšati na 170 kilogramov, njegov cilj pa je, da bi jih imel le še med 80 in 90.

Ko sem izvedel, da me pita, sem bil šokiran. O tem se mi še sanjalo ni,“ priznava Andy. “Težko sem verjel, da je nekdo sposoben kaj takšnega storiti nekomu, ki ga ima rad, poleg tega pa sem debelost od nekdaj povezoval z neprivlačnostjo. Ko se je izselila, se mi je vsa zadeva zdela nesmiselna. Teža ne bi smela vplivati na razmerje in opazil sem, da ima težavo, ki bi jo skupaj lahko odpravila. K sreči se je med nama vse normaliziralo. Sedaj oba paziva na to, kaj jeva in koliko pojeva.“

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587