Vizita.si
Novorojenček

Novice

Možgansko mrtva pacientka rodila deklico

E. D.
04. 10. 2010 08.06
0

Ko so noseči Idil v možganih odkrili nevaren tumor, so jo morali kljub nosečnosti nemudoma operirati. A poseg se je zapletel in 28-letnica je padla v komo. Mesec dni so jo z aparati ohranjali pri življenju, potem pa otroka na svet spravili s carskim rezom ter Idil odklopili z aparatov.

Mala Idil se je rodila v 28. tednu nosečnosti in je tehtala le 800 gramov. (simbolična fotografija)
Mala Idil se je rodila v 28. tednu nosečnosti in je tehtala le 800 gramov. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto

Ko je bila Idil noseča 24 tednov, so ji zdravniki v bolnišnici v Torontu povedali, da ima v možganih nevaren tumor, ki ga morajo nemudoma operirati. Ocenili so namreč, da ne morejo čakati, da bi otrok, ki ga je 28-letnica nosila pod srcem, še malo zrasel in da bi Idil rodila po naravni poti. Poseg je bil nujen in tako so nič hudega slutečo nosečnico odpeljali v operacijsko sobo, v kateri se je operacija zapletla. Idil je padla v komo in utrpela tako hude poškodbe, da so jo naslednji mesec dni pri življenju ohranjali le še z aparati.

Potem so se mesec pozneje zdravniki odločili, da bodo otroka, ki ga je še vedno nosila v sebi in ki se je glede na tragične razmere dobro razvijal, s carskim rezom spravili na svet. Tako je v 28. tednu luč sveta ugledala le 800 gramov težka deklica. Njen oče Isse Muhyaddina Jamcaala jo je poimenoval po materi, ki so jo 12 ur po dekličinem rojstvu odklopili z aparatov. Mala Idil je imela sprva hude težave z dihanjem. Majhna pljuča so ji celo za nekaj trenutkov odpovedala, a so jo zdravniki uspeli rešiti. Potem so jo prepeljali na oddelek za intenzivno nego, na katerem bo preživela naslednja dva do tri mesece. Zdravniki še pravijo, da je prehitro dajati kakršne koli napovedi o tem, ali bo zaradi materinega stanja utrpela kakšne posledice, da pa je malčica gotovo medicinski čudež. Za zdaj je znano le, da ji dihanje ne dela več težav ter da ji tudi srce nemoteno deluje. Barva njene kože je zdrava in dojenčica se dobro odziva na zunanje dražljaje, so še povedali in dodali, da bodo čez 10 dni lahko zagotovo sporočili, da je zunaj smrtne nevarnosti.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587