Vizita.si
23 parov se je ločilo po tem, ko so pri enem od zakoncev odkrili možganski tumor – v 18-ih primerih so zbolele ženske.

Novice

Možje zapuščajo bolne žene

E.T.
23. 09. 2009 12.00
6

Najnovejša ameriška študija, izvedena na 500 zakonskih parih, je pokazala, da se 21 odstotkov zakonov, v katerih so žene resno zbolele, konča z ločitvijo.

Za razliko od moških pa so ženske veliko bolj psihično stabilne, saj se jih za ločitev v primeru partnerjeve bolezni odloči le 3 odstotke.
Za razliko od moških pa so ženske veliko bolj psihično stabilne, saj se jih za ločitev v primeru partnerjeve bolezni odloči le 3 odstotke.FOTO: iStockphoto

Ameriški znanstveniki, ki so opravili raziskavo, sklepajo, da je razlog v večji psihični moči in vzdržljivosti žensk. Ženske so tako kljub bolečinam in stiski, ki jih doživljajo ob pogledu na onemoglega partnerja, bolniku zmožne stati ob strani, pravijo strokovnjaki.

23 parov se je ločilo po tem, ko so pri enem od zakoncev odkrili možganski tumor – v 18-ih primerih so zbolele ženske.
23 parov se je ločilo po tem, ko so pri enem od zakoncev odkrili možganski tumor – v 18-ih primerih so zbolele ženske. FOTO: iStockphoto

Tako moški, po raziskavi sodeč, kar sedemkrat pogosteje zapustijo žene, ki zbolijo za kakšno nevarno boleznijo, medtem ko se pri pripadnicah nežnejšega spola to dogaja veliko redkeje.

V študijo je bilo vključenih 500 parov. 23 se jih je ločilo po tem, ko je eden od partnerjev zbolel za multiplo sklerozo – v 22-ih primerih so zbolele ženske, le v enem primeru je bil bolnik moški. Do podobnih rezultatov so znanstveniki prišli tudi v primeru drugih bolezni. Od 23-ih bolnikov z možganskim tumorjem, katerih zakoni so razpadli, je bilo 18 žensk, v primeru 14-ih bolnikov z drugimi oblikami raka pa je razvezanih končalo kar 13 bolnih žensk.
 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587