Vizita.si
sindrom živega trupla

Novice

Mrtva ženska spet oživela

E. D.
18. 10. 2010 09.14
8

Naslednjo novico bi verjetno marsikdo uvrstil v kategorijo "Saj ni res, pa je". 89-letna Američanka je namreč obležala na tleh kopalnice, medtem ko so policisti tragično novico sporočali njenim svojcem, se je starka nenadoma spet ovedla.

Fenomen ponovne oživitve človeka, ki je zaradi odpovedi vseh vitalnih funkcij že umrl, v medicini imenujejo Lazarjev sindrom.
Fenomen ponovne oživitve človeka, ki je zaradi odpovedi vseh vitalnih funkcij že umrl, v medicini imenujejo Lazarjev sindrom.FOTO: iStockphoto

89-letno Ruth Shillinglaw Johnson so policisti našli na tleh kopalnice. V obraz je bila modra in ni dihala, eden od policistov pa je povedal tudi, da je bil v kopalnici prisoten podoben vonj, ki je spominjal na propadajoče truplo. Prepričani, da je starka mrtva že več dni, niso preverili srčnega utripa, temveč počakali na mrliškega oglednika in zdravstveno osebje, da starkino truplo prepeljejo na enega od državnih inštitutov, saj je Ruth že pred časom dovolila, da po smrti njeno telo uporabijo v raziskovalne namene.

A ravno ko je ekipa hotela starkino truplo premestiti na inštitut, policisti pa so sporočali njenim svojcem, da je 89-letnica umrla, se je zgodilo nekaj, zaradi česar je vsem prisotnim zaledenela kri v žilah. Ruth je nenadoma oživela. Zajela je globok dih in premaknila roko. Presenečeni in pretreseni policisti ter zdravstveni delavci so jo nemudoma prepeljali v bližnjo bolnišnico, kjer so jo nekaj časa zadržali na opazovanju. Ko so se prepričali, da je z njo spet vse v redu, so ji dovolili oditi domov. Kaj točno se je zgodilo z Ruth, ni znano, je pa svojcem odleglo, da je šlo za lažen preplah ter da je Ruth še vedno živa in zdrava.

Sicer fenomen ponovne oživitve človeka, ki je zaradi odpovedi vseh vitalnih funkcij že umrl, v medicini imenujejo Lazarjev sindrom. A ponovna oživitev osebe, ki je že bila razglašena za mrtvo, je redkost. Takih primerov je namreč po vsem svetu zabeleženih le 38. Tako med laiki kot strokovnjaki Lazarjev sindrom še vedno buri duhove, kajti ni še povsem jasno, kaj se v telesu umrlega zgodi, da mu začne srce ponovno biti in da začne spet dihati. Ena od obstoječih teorij pravi, da bi lahko bila za ponoven zagon vitalnih organov kriva sprememba tlaka v prsnem košu.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587