Vizita.si
image (28)

Novice

Mrtvega bolnika v bolnišnici premeščali, ker so mislili, da spi

K.B.
09. 06. 2011 13.31
1

V javnost so prišle fotografije lanskoletnega incidenta, ko so sestre britanske bolnišnice Manchester Royal na hodniku pustile umreti 41-letnega Petra Thompsona. Kar deset ur so premeščale njegovo truplo, ker so mislile, da spi.

Skrušena starša 41-letnega Petra Thompsona še leto dni po incidentu kar ne moreta dojeti, kako je možno, da je njun sin ležal več kot deset ur na tleh bolnišnice, medicinske sestre pa so mislile, da spi. Posnetki kamere, ki so jih uporabili tudi pri tožbi bolnišnice, so namreč razkrili, kako je osebje brezčutno premeščalo truplo Petra in ga na koncu vleklo po hodniku bolnišnice. ''Ko vidiš, kako tvojega sina vlečejo po hodniku bolnišnice kot nekakšno crkovino, se ti zlomi srce. To, kar so naredili Petru, je bilo popolnoma nečloveško in nikakor ne morem razumeti, kako se lahko to zgodi v 21. stoletju. Tem ljudem ne bom nikoli mogel oprostiti njihovih dejanj,'' pove njegov 60-letni oče Alan Thompson. Mati Rene pa si le želi, da bi jo osebje bolnišnice poklicalo, da bi lahko prišli pomagati svojemu sinu. ''Nismo dobili niti priložnosti, da bi se poslovili,'' pove 59-letnica.

Nesrečni dogodek se je zgodil lansko leto med 3. in 4. aprilom, ko je Peter prišel v bolnišnico in ga niso želeli sprejeti, saj je imel s seboj steklenico vodke, ki je ni želel predati. Nato je zaspal na hodniku, sestre pa so ga pustile ležati, da bi prespal učinke alkohola. Helen De Lacy-Leacey, ki je tisti večer sprejela Petra, je svoj delavnik zaključila ob 21.15 in prosila naslednjo sestro, naj pazi na pacienta. Ko je odšla iz službe, ni preverila, kakšno je njegovo stanje. Zgodaj zjutraj pa je sestra Miss Dini Oyebadejo ugotovila, da je Peter mrtev. ''Zdelo se mi je, da se mora pač le naspati, ni se mi zdelo, da je v nevarnosti,'' je v svoj zagovor povedala sestra.

Rezultati obdukcije so pokazali, da je umrl zaradi previsokih vrednosti alkohola in drog v krvi, k temu pa je pripomogla tudi ciroza jeter, za katero je trpel. Družina Thompson je z bolnišnico sklenila poravnavo, poleg tega se ji je vodstvo bolnišnice pisno opravičilo. Kot pravita starša, pa jima nobena vsota denarja ne more povrniti tega, kar jima je bilo vzeto.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587