Vizita.si
image (28)

Novice

Na dieto 'dala' sebe in psa

Ni.J.
08. 07. 2011 15.20
1

Alison King se je odločila za drastično spremembo življenjskega stila in začela hujšati. Da ne bi obupala, se je odločila, da bo z njo hujšal tudi njen labradorec. In nenavadna misija je prinesla uspeh.

Veterinar je 49-letni Alison King zabičal, da je njen labradorec Lucky predebel in mora shujšati, saj je že imel težave s srcem. Vendar pa Lucky ni bil edini v 'družini' s prekomerno telesno težo. Medtem ko je on tehtal kar 52 kilogramov, namesto 36, je Alison tehtala kar 108 kilogramov.

Lucky je zaradi prekomerne telesne teže, ki je bila posledica priboljškov, piškotov in piščančjih prigrizkov, komaj še hodil, iste težave pa je imela tudi Alison. “Verjetno je res kaj na tem, da se psi prilagajajo lastniku. Tako kot Lucky sem težave s težo in srcem imela tudi sama,“ pravi Alison. “Zato sem si rekla, da morava oba shujšati, če želiva živeti še nekaj let. Rezultati so izjemni. Skupaj sva hodila na sprehode in telovadila, kilogrami pa so se kar topili.“

V enem letu je tako Lucky shujšal 12 kilogramov, Alison pa 30, kar jima bo prav gotovo za nekaj let podaljšalo življenje. Alison je nad svojim in Luckyjevim uspehom navdušena. “Zaradi prevelike teže in težav s sklepi ter s srcem ni maral hoditi na sprehode, kaj šele se igrati ali teči. Vendar pa se je to zdaj spremenilo. Postal je veliko bolj živahen kuža, zaradi česar sem boljše fizično pripravljena tudi sama, saj me praktično prisili hoditi na sprehode,“ je ponosna Alison in dodaja, da jo Lucky vsakič opomni, ko je čas za sprehod.

Luckyju in Alison je samo s sprehodi skupaj uspelo shujšati nekaj več kot 40 kilogramov, kar je izjemen dosežek. Skupaj sta dokaz, da je skrivnost hujšanja v večji fizični aktivnosti. In kaj je lepšega, kot biti aktiven in se gibati s svojim najboljšim prijateljem?

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 623