Vizita.si
Lauri umivanje las vzame ves dan, sicer pa za negovalne preparate porabi 150 evrov mesečno. (simbolična fotografija)

Novice

Na glavi ima sedem kilogramov las

E. D.
11. 09. 2010 08.42
3

Laurini lasje so dolgi 120 centimetrov, težki pa kar sedem kilogramov. In čeprav ji negovanje tako bujne pričeske ter skrb za zdravje las vzame ogromno časa in denarja, se bujni grivi ne namerava odreči.

35-letna Nemka si lase nahrani z masko iz limone in kamilice.
35-letna Nemka si lase nahrani z masko iz limone in kamilice. FOTO: iStockphoto
35-letna Laura iz Berlina se ni strigla že 10 let. Lasje ji tako segajo že krepko čez pas – dolgi so namreč 120 centimetrov, tehtajo pa kar sedem kilogramov. In lahko si predstavljate, da pranje, sušenje in česanje tako bujne pričeske vzeme ogromno časa. Lase si tako opere le enkrat tedensko, to opravilo pa ji vzame ves dan. ''Ker bi sušenje verjetno trajalo celo večnost in motor sušilca za lase bi verjetno prej odpovedal, saj ne bi zdržal tako dolgotrajnega sušenja, si las preprosto ne sušim,'' pripoveduje. Si pa redno pripravlja domače maske iz limone in kamilice, s katerimi si navlaži in nahrani lase.

Laura ima namreč svojo bujno grivo nadvse rada in tudi njeni bližnji so navdušeni nad njo. ''Največji oboževalec moje skodrane dolge grive je moj fant. Sicer pa jo obožujem tudi sama. Sem pač ženska in rada imam svoje lase, ne glede na to, kakšni so,'' še pove. ''Opravljam poklic tajnice in tudi moj šef se ni nikoli pritoževal nad mojo pričesko. Jaz pa se pravzaprav počutim tako kot vsak drug – zaradi las se sama sebi ne zdim posebna.''

Vendar pa njene nenavadno košate lase opažajo mimoidoči na ulici, ki jo pogosto tudi sprašujejo, ali je to sploh njeni naravni lasje in ali jih je težko nositi. Laura pa jim veselo odgovarja: ''Ni mi težko nositi toliko kilogramov las na glavi. Tudi negovati mi je ni težko!'' Trpi le njena denarnica, kajti za razne preparate za nego las vsak mesec odšteje približno 150 evrov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587