Vizita.si
Kirurg

Novice

Na jajčniku je imela 16-kilogramski tumor

E. D.
28. 01. 2011 08.06
6

Kar dve leti je Maria trpela neznosne bolečine v trebušni votlini, ki jih je povzročal ogromen, kar 16 kilogramov težek tumor na desnem jajčniku. Tvorbo, ki se je izkazala za benigno, so ji kirurgi končno odstranili, skupaj z njo pa tudi oba jajčnika in maternico.

51-letna Maria del Carmen Aguilar živi v eni od najrevnejših četrti Hondurasa in nima urejenega zdravstvenega zavarovanja. Zato je, ko je v trebuhu začutila vedno bolj ostre bolečine, z obiskom zdravnika preprosto odlašala in zbirala denar. Pa tudi zaradi otrok ni mogla preprosto oditi na zdravljenje, saj zanje ne bi mogel nihče skrbeti, je še pojasnila. A bolečine so bile vse hujše in vse bolj neznosne.
Kirurg
Kirurg FOTO: iStockphoto

Tako je po dveh letih Maria le odšla do zdravnika, ki je ugotovil, da ima 51-letnica na enem od jajčnikov ogromen tumor, za katerega so sprva celo sumili, da je rakav in da bi ji lahko povzročil še hujše težave. Nemudoma so jo naročili na operacijo, s katero so ji ogromno tvorbo, težko kar 15,9 kilograma, končno odstranili. A ker tumor ni povzročal le hudih bolečin, temveč tudi močne krvavitve, so ji morali skupaj z njim odstraniti še oba jajčnika in maternico. Kljub zahtevnemu posegu in čeprav je ostala brez reproduktivnih organov, je takoj po operaciji Maria občutila veliko olajšanje. ''Odleglo mi je, da ne prenašam več vse te teže naokrog. Leta sem namreč morala živeti s hudimi bolečinami in krvavitvami,'' je povedala takoj, ko se je zbudila iz anestezije. Dobra novica pa je bila tudi ta, da tvorba ni bila rakava, temveč benigna. Najhujše je torej za Mario mimo in ko bo okrevala, se bo lahko spet vrnila k otrokom.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587