Vizita.si
Trebušček

Novice

Ženska s 25-kilogramsko cisto na jajčniku

E.T.
22. 02. 2010 09.32
2

27-letna Marie se je več mesecev nenadzorovano redila, a le v trebuh. Po številnih preiskavah so zdravniki ugotovili, da ji na jajčniku raste ogromna cista, ki je tehtala kar 25 kilogramov!

''Trebuh mi je kar rasel in rasel, jaz pa nikakor nisem mogla tega razumeti. Čez nekaj mesecev je bil moj trebuh že tako ogromen, da mi je visel čez pas,'' pripoveduje Marie.
''Trebuh mi je kar rasel in rasel, jaz pa nikakor nisem mogla tega razumeti. Čez nekaj mesecev je bil moj trebuh že tako ogromen, da mi je visel čez pas,'' pripoveduje Marie.FOTO: iStockphoto

Življenje 27-letne Marie Vickers se je obrnilo na glavo, ko se je začela nenadzorovano rediti, in to le v predelu trebuha. ''Trebuh mi je kar rasel in rasel, jaz pa nikakor nisem mogla tega razumeti. Čez nekaj mesecev je bil moj trebuh že tako ogromen, da mi je visel čez pas,'' pripoveduje Marie, ki je skušala odvečno težo zgubiti s raznimi dietami in telovadbami, a ji nič ni pomagalo. ''Medtem ko sem vidno shujšala v obraz in noge, je moj trebuh ostal isti! V obsegu je meril kar meter in pol. Zaradi njega sem bila kar 25 kilogramov težja,'' se spominja Marie. Ker se ji je vse skupaj zdelo sila nenavadno, se je po nekaj mesecih končno odpravila k zdravniku. A preiskave niso pokazale nič. Marie ni bolehala ne za diabetesom, tudi težav s ščitnico ni imela. Zato ji je zdravnik rekel, da je za njeno rejenje gotovo krivo prenažiranje in da naj dnevno zmanjša vnos hrane na minimum – dnevno naj bi Marie zaužila le 2000 kalorij. ''Povedala sem mu, da pravzaprav že zdaj jem toliko ali celo manj. Že kar nekaj časa sem namreč živela na solatah in sem se nadvse trudila, da bi izgubila te odvečne centimetre okrog pasu,'' pove Britanka.

Operacija, s katero so kirurgi Marie odstranili ogromno cisto, je trajala skoraj dve uri. Najprej so morali iz ciste odstranili kar 26 litrov tekočine, šele nato so lahko cisto odstranili.
Operacija, s katero so kirurgi Marie odstranili ogromno cisto, je trajala skoraj dve uri. Najprej so morali iz ciste odstranili kar 26 litrov tekočine, šele nato so lahko cisto odstranili. FOTO: iStockphoto
In trebuh ji je še naprej rasel ter ji tudi v vsakdanjem življenju povzročal nemalo preglavic. Ljudje so jo namreč spraševali, ali nosi dvojčka in kdaj bo rodila. ''Blagajničarka v eni od lokalnih trgovin me je vprašala, ali jem za tri, saj je bila prepričana, da nosim dvojčka. Prodajalka na oddelku za oblačila pa me je vprašala, kdaj bosta dvojčka privekala na svet. Bilo je tako ponižujoče,'' se neprijetnih pripetljajev spominja Marie. Celo medicinska sestra pri njenem zdravniku jo je na enem od pregledov napotila na oddelek za porodnice. ''Ogromen trebuh in reakcije ljudi so mi vse bolj najedali samozavest,'' pripoveduje. ''Tako sem zavrnila celo povabilo prijateljice, naj se ji pridružim na počitnicah v Dubaju, ker sem se sramovala sebe in svojega ogromnega trebuha.''

Ravno dan pred tem, ko bi morala oditi v Dubaj, pa je Marie v trebuhu začutila močno zbadanje. Bolečina se je stopnjevala in bila na koncu že tako huda, da jo je zdravnik nemudoma napotil v bližnjo bolnišnico, kjer so po več mesecih tavanja v temi vendarle ugotovili, kaj je krivo za Mariine težave. Na enem od jajčnikov ji je zrasla nenavadno velika cista, ki je tehtala kar 25 kilogramov! ''Medicinske sestre so mi rekle, da še nikoli niso videle tako velike ciste,'' pripoveduje Marie. ''Tudi jaz sem bila zgrožena in šokirana, ko sem videla, kako veliko cisto imam v trebuhu. Zdravniki so mi rekli, da jo morajo čim prej odstraniti, saj lahko vsak hip poči.'' Tako so Marie zdravniki nemudoma naročili na operacijo, ki je trajala skoraj dve uri in s katero so iz ogromne ciste najprej odstranili kar 26 litrov tekočine, šele nato so ji lahko cisto odrezali. Žal pa so morali skupaj s cisto odstraniti tudi levi jajčnik in jajcevod, a ker ima Marie desni jajčnik zdrav, bo še vedno lahko imela otroke, pravijo zdravniki. Po posegu je Marie tehtala kar 25 kilogramov manj, njen trebuh pa je počasi uplahnil. ''Zdaj tehtam 89 kilogramov in v trgovini me nihče več ne sprašuje, kdaj bom rodila. In ker se to lahko zgodi kateri koli drugi ženski, bi rada vse opozorila, naj bodo pozorne na svoje telo in na simptome, ki kažejo, da bi tudi v njih lahko rastla ogromna cista,'' opozarja Britanka.

Po posegu je Marie tehtala kar 25 kilogramov manj, njen trebuh pa je počasi uplahnil.
Po posegu je Marie tehtala kar 25 kilogramov manj, njen trebuh pa je počasi uplahnil.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587