Vizita.si
image (28)

Novice

Na Kitajskem izvedli neverjetno operacijo

L.E.
22. 07. 2015 08.16
24

Ko so na Kitajskem pred kirurga pripeljali delavca, ki mu je stroj odrezal roko, se je ta hitro odločil za tvegano potezo, ki pa je moškemu rešila okončino. Novica o neverjetni operaciji odmeva po svetu.

Kirurgi bolnišnice Xiangya v kitajskem mestu Changsha so delavcu uspeli rešiti roko, potem ko mu jo je med delom pri zapestju poškodoval stroj, in sicer tako, da so jo za mesec dni prišili na njegovo desno nogo.

Hitra odločitev

Ko so na urgenco pred vodjo kirugov dr. Tang Juya pripeljali ranjenega delavca, se je moral odzvati hitro. Pri takšni poškodbi nikoli ne obstaja ena možna pot, ki bi predstavljala zagotovoljeno rešitev, kirurg ve le eno – odtrgano okončino je treba čim prej prišiti nazaj. "Če so temperature normalne, je treba poškodovan prst prišiti nazaj v manj kot desetih urah," pove dr. Juyu za kitajske medije. "Ta čas je krajši za okončino, kot je roka, ki jo je stroj odrezal pri zapestju. Če ta nima dostopa do krvi dlje časa, odmre in je ni več mogoče rešiti. Ko smo delavčevo roko pritrdili na nogo, smo jo torej ohranili živo. Hkrati smo se za to odločili, ker je bil tudi zgornji del roke močno poškodovan in smo tako obema deloma okončine dali čas, da si opomoreta od hude travme."

Uspešna operacija

Dr. Juyu se je tako odločil tudi zato, ker je imel leta 2013 podoben primer in je takrat pacientu pomagal na podoben način. Nesrečnemu delavcu, ki naj bi mu bilo ime Zhou, je mesec dni kasneje spodnji del roke v 10-urnem posegu spet uspešno pritrdil na njeno mesto. Zhou je takoj lahko premikal prste, normalno pa jih bo lahko uporabljal po daljši fizioterapiji.

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587