Vizita.si
image (28)

Novice

Na lastni poroki se je zgrudila in umrla

S.C.
01. 04. 2012 10.18
36

32-letna Britanka je po diagnozi raka na jajčnikih trdno verjela, da bo kruto bolezen premagala, toda žal ji tudi močna volja in pozitivna energija nista pomagali. Na svoji poroki se je le uro in pol, preden bi dahnila usodni 'da', zgrudila in umrla.

Neverjetno pozitivna in optimistična 32-letna Jemma Webb iz Devona bo za vedno ostala v srcih, ne le svojih družinskih članov, pač pa tudi številnih drugih Britancev. Kljub temu da so ji pred štirimi leti odkrili raka na jajčnikih, ni nikoli obupala. “Leta 2008 sem opazila, da je nekaj narobe z mano. Imela sem napihnjen trebuh, vendar nisem šla na pregled, ker me ni nič bolelo. Šele pol leta kasneje so me prijatelji prepričali, naj grem k zdravniku, ki mi je opravil ultrazvok, saj je bil nosečniški test negativen. Ultrazvok je pokazal veliko cisto na mojih jajčnikih, zato so me poslali na nadaljnje preiskave. Oče mi je celo plačal zdravljenje v zasebni bolnišnici, kjer so potrdili, da imam raka,“ je Jemma zapisala na svojem blogu. “V bitko z boleznijo se je podala z nasmehom na obrazu, trdno odločena, da jo premaga,“ se s solznimi očmi spominja dekletova mama.

Marsikdo ob diagnozi raka pomisli na smrt, toda Jemmi je novica, da ima raka, še bolj vlila voljo do življenja. Leta 2008 je bila operirana, dve leti kasneje pa je začela še s kemoterapijo. Medtem je delala v podjetju EDF Energy, kjer je spoznala Alexa Bradforda. Bila je ljubezen na prvi pogled. “Ko sem spoznal Jemmo, je bila polna življenja, ob pogledu nanjo človek nikoli ne bi pomislil, da je bolna,“ se spominja Alex. Bila sta popoln par, 18. aprila letos pa sta načrtovala razkošno poroko, s katero bi okronala svojo ljubezen. Jemma se je medtem na moč trudila ženske čim bolj ozaveščati o raku na jajčnikih, ustvarila je celo svojo spletno stran, kjer je zbirala donacije za pomoč rakavim bolnikom. S svojo osebnostjo in neomajno voljo se je dotaknila vsakega, ki jo je spoznal.

Potem pa se je vse obrnilo na glavo. Njeno stanje se je močno poslabšalo, rak se je razširil na jetra in pljuča. Ko je Jemma izvedela novico, sta se s partnerjem odločila, da se poročita že naslednji dan, 17. marca, kar na svojem domu. Vse je bilo pripravljeno, svatje so bili zbrani, čakali so le še matičarja, ko se je bodoča nevesta nenadoma zgrudila, uro kasneje pa se je v bolnišnici njeno srce za vedno ustavilo. “Vsi smo pretreseni, to naj bi bil najlepši dan v njenem življenju, zgodilo pa se je ravno obratno,“ v solzah pove dekletova mama. “Bila je tako pozitivna in prepričana, da bo bolezen premagala, da smo tudi ostali verjeli v čudež. Upamo, da se bodo iz njene zgodbe ljudje nekaj naučili, v naših srcih pa bo za vedno ostal spomin na našo junakinjo.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587