Vizita.si
Zaradi malignega tumorja, ki prekriva velik del njegovega obraza, lahko Fai v pol leta umre.

Novice

Na nosu mu raste pošastni tumor

E. D.
27. 08. 2010 09.16
5

Ko je Fei Jianjun na konici nosu opazil majhno rdeči bulo, je sprva mislil, da gre za mozolj. A tvorba je iz meseca v mesec bolj rasla in se na koncu spremenila v ogromen rakav tumor, zaradi katerega lahko 41-letni možakar v pol leta umre.

41-letni Kitajec ima na nosu ogromen rakav tumor.
41-letni Kitajec ima na nosu ogromen rakav tumor.FOTO: Reuters
41-letnemu Faiju Jianjunu grozi, da bo v naslednjih šestih mesecih umrl, saj ima sredi obraza ogromen rakav tumor, zaradi katerega vedno težje diha. Poleg tega mu je ogromna tumorska tvorba tudi oči potisnila na stran.
Najprej bodo Faijev tumor obsevali, potem pa še operirali.
Najprej bodo Faijev tumor obsevali, potem pa še operirali. FOTO: Reuters
A ker je Kitajec zelo reven in ker ni imel denarja za zdravljenje, se na sprva majhno rdečo bulo sredi nosu ni odzval, čeprav je iz meseca v mesec bolj rasla. ''Preprosto nisem hodil ven in sem se skrival doma, saj nisem hotel strašiti ljudi,'' pove skromen Kitajec. Marsikdo namreč ne ve natančno, kaj se dogaja s Faijem in tako nevedni ljudje prestrašeno mislijo, da se lahko od njega nalezejo kakšne bolezni oziroma iznakaženosti.

Zdaj pa so mu v lokalni bolnišnici v Čangčunu, kjer živi, nesebično ponudili pomoč. Ker vedo, da je Fai zelo reven in nima denarja za poseg, ki pa ga nujno potrebuje, saj bi sicer lahko že v pol leta umrl, ga bodo brezplačno operirali. A najprej ga čaka obsevanje obraza, saj morajo tumor kolikor se le da zmanjšati, šele potem pa bodo preostanek tvorbe, ki je obsevanje ne bo moglo skrčiti, operativno odstranili. Sproti bodo skušali tudi kar se da popraviti in rekonstruirati Faijev obraz. ''Najprej je na vrsti obsevalna terapija, ki bo skrčila tumor, potem pa bomo izvedli še plastično operacijo,'' je povedal dr. Zhang Jianjun, ki bo operiral Faija. 41-letni možakar tako zdaj nestrpno čaka na operacijo in upa, da mu bo ne le rešila življenje, ampak spet vrnila stari obraz.

Zaradi malignega tumorja, ki prekriva velik del njegovega obraza, lahko Fai v pol leta umre.
Zaradi malignega tumorja, ki prekriva velik del njegovega obraza, lahko Fai v pol leta umre.FOTO: Reuters


KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587