Vizita.si
image (28)

Novice

Na tej fotografiji je nekaj močno narobe …

L.E.
30. 07. 2012 08.00
15

Opazite na spodnji fotografiji kaj čudnega? Pravzaprav je neverjetno, da pri znani znamki oblačil niso opazili nekaj tako očitnega.

Očitno vodilni pri znani znamki oblačil fotografij, ki promovirajo njihovo novo kolekcijo, niso niti pogledali. Že en sam bežen pogled bi namreč razkril, da je nekaj hudo narobe. Toda ne; oni so ta teden to fotografijo celo poslali vsem, ki so naročeni na njihove elektronske novice. Seveda je takoj zaokrožila po spletu. Gre namreč za zelo dobro vidno napako pri uporabi programa Photoshop. Tudi vas nekaj zmoti? Seveda. Manekenka je brez desnega kolena. Pravzaprav je njena desna noga videti, kot bi bila hlod. Nobenih krivin nima, kot je to v navadi pri človeku iz mesa in krvi. So res mislili, da je kaj takega privlačno? Verjetno ne, saj druga noga ni popravljena tako slabo. Oziroma ni popravljena tako slabo v primerjavi s prvo.

Le zakaj so sploh pomislili, da morajo noge že tako povsem privlačne manekenke še bolj popraviti? Mar naraven videz ni dovolj lep? Znana znamka ni edina, ki se je osramotila z nenavadnim olepševanjem svojih fotografij. Na spletu lahko najdete še celo vrsto podobnih zapletov. Popravljanje gre tako daleč, da ga mnogokrat kritizirajo že tisti, ki si s tem pravzaprav služijo kruh. Za spletni portal BuzzFeed je tako eden izmed grafičnih oblikovalcev dejal, da so takšne napake običajno posledica vztrajanja umetniških vodij, da je pas le še malo ožji ali postava le še malo bolj suha. Pravi, da se je sam odločitvam nadrejenih le stežka uprl, da pa bi bilo to lažje, če bi se takšne napake medijsko zelo obsojale, saj bi se jih na koncu tudi njegovi delodajalci veliko bolj bali. Tako bi mu kot strokovnjaku pustili bolj proste roke ter se na splošno odločali za naravnejši videz. Pravi, da sicer najbolj pogosto popravlja kožo. "Pri tem odstranimo vene in pege in pigmentna znamenja in podočnjake. Pogosto odstranimo tudi dlake, gladimo gube, belimo zobe, lepšamo oči." Vsega tega pa ne počnejo, da bi se ljudje, ki te podobe nato občudujejo, počutili slabo, temveč da bi njihov fokus res usmerili na lepa oblačila, namesto na neko nepravilnost.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587