Vizita.si
image (28)

Novice

Na Twitterju razkrila osupljive rezultate

S.P.
22. 11. 2012 13.08
0

Šele nekaj mesecev je minilo, odkar so priljubljeni britanski pevki Michelle Heaton diagnosticirali gen, ki povečuje možnosti za razvoj raka na prsih, danes pa 33-letnica že dobro okreva po preventivni kirurški odstranitvi obeh dojk. Svoje prve pozitivne misli po operaciji je na Twitterju delila tudi s svojimi oboževalci.

Michelle Heaton, ki se je v Veliki Britaniji uveljavila predvsem kot uspešna pevka, igralka in priljubljena televizijska osebnost, je v začetku tega tedna vendarle prestala dolgo pričakovano dvojno mastektomijo oziroma kirurško odstranitev obeh dojk. "Hvala vam za vse molitve in lepe želje. Operacija je potekala brez večjih zapletov, tako da zdaj že dobro okrevam in se veselim končnih rezultatov. Sicer sem še močno otečena ter v hudih bolečinah priklenjena na posteljo, a vem, da so zame poskrbeli najboljši kirurgi, ki so svoje delo nedvomno brezhibno opravili," je takoj po operaciji na družbenem omrežju Twitter nagovorila svoje oboževalce.

33-letnica se je za poseg odločila po tem, ko so ji pred nekaj meseci diagnosticirali mutiran gen BRCA2, kar pomeni, da je imela kar dobrih 80 odstotkov možnosti za razvoj raka dojke, močneje ogroženi pa so bili tudi njeni jajčniki. "Veliko sem govorila z ženskami, ki so se nekoč spopadale z istimi težavami, in tehtala med različnimi možnostmi. Nekatere so spregovorile o okrevanju po operaciji, spet druge o težkem boju s kemoterapijo in na podlagi tega sem se odločila, da je preventivna dvojna mastektomija preprosto najboljša možna izbira," se spominja.

V strahu pred smrtjo je že večkrat želela obupati, a se je umirjeno posvetovala s številnimi strokovnjaki, kot so profesor onkologije Andrew Tutt, plastični kirurg in strokovnjak za rekonstrukcijo dojk Ash Mosahebi ter strokovnjakinja za genetiko dr. Alison Male, ki so ji vlili nove moči in zadostno mero poguma. "Nočem zaiti v prevelike podrobnosti, saj bi rada del tega procesa obdržala le zase, lahko pa razkrijem, da smo prišli do odličnega zaključka. Dogovorili smo se namreč, da bodo poskušali rešiti moje prsne bradavice, če tkivo po operaciji zaradi slabe prekrvavitve ne bo samo odmrlo. Sicer teh v vsakem primeru ne bom več čutila, a bo že brazgotina tako veliko manjša," je svoja pričakovanja nekaj dni pred operacijo delila z revijo Closer magazine.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587