Vizita.si
Posebne sestavine rdečila za ustnice naj ne bi le zmanjševale apetita, ampak celo spodbujale metabolizem in pospeševale kurjenje kalorij.

Novice

Najbolj bizarne diete

E.T.
03. 01. 2010 22.28
0

Ste tudi vi trdno odločeni, da se boste v letošnjem letu znebili odvečnih kilogramov? Pa še vedno iščete najbolj primerno dieto? No, tukaj je nekaj takšnih, po katerih verjetno ne boste posegli. Predstavljamo vam namreč nekaj najbolj bizarnih diet!

Ker naj bi dolg in kakovosten spanec zmanjševal lakoto in apetit, naj bi bila ravno zadostna količina spanja in seveda njegova kakovost učinkovito sredstvo v boju proti odvečnim kilogramom.
Ker naj bi dolg in kakovosten spanec zmanjševal lakoto in apetit, naj bi bila ravno zadostna količina spanja in seveda njegova kakovost učinkovito sredstvo v boju proti odvečnim kilogramom.FOTO: iStockphoto

Dieta Trnuljčica

Kot že samo ime nakazuje, je glavno orodje tovrstne diete nič drugega kot spanje. Kajti tisti, ki veliko in dolgo spi, ne čuti lakote in ne jé. Poleg tega količina in kakovost spanja vplivata tudi na določene hormone, na primer na hormon stresa kortizol in na hormona apetita oziroma lakote leptin in grelin, pojasnjujejo strokovnjaki. Ker naj bi torej dolg in kakovosten spanec zmanjševal lakoto in apetit, naj bi bil ravno zadosten spanec učinkovito sredstvo v boju proti odvečnim kilogramom. A za večino ljudi je težava verjetno že v tem, da si ne more privoščiti več dni nemotenega spanca. In tudi če bi imeli na razpolago toliko časa samo za spanje, verjetno nihče brez pomoči kakšnih uspaval ne uspe prespati več dni skupaj. Zato mnogi strokovnjaki tej dieti nasprotujejo in pravijo, da je ne le neučinkovita in za lase privlečena, temveč celo nevarna, kajti laike napeljuje k povsem nepotrebnemu jemanju uspaval.

Posebne sestavine rdečila za ustnice naj ne bi le zmanjševale apetita, ampak celo spodbujale metabolizem in pospeševale kurjenje kalorij.
Posebne sestavine rdečila za ustnice naj ne bi le zmanjševale apetita, ampak celo spodbujale metabolizem in pospeševale kurjenje kalorij. FOTO: iStockphoto

Dieta z rdečilom za ustnice

Zaradi tega nenavadnega rdečila za ustnice naj rek Enkrat na vaših ustnicah, večno na vaših bokih ne bi več držal. Tako vsaj trdijo njegovi proizvajalci, ki izdelek tržijo pod sloganom Vedno na vaših ustnicah, nikoli na vaših bokih. Posebne sestavine rdečila naj namreč ne bi le zmanjševale apetita oziroma lakote, ampak celo spodbujale metabolizem. Tako naj bi telo tisto, kar bi ženska vendarle pojedla, hitreje prebavilo in celo hitreje kurilo zaužite kalorije. Tudi nad to metodo hujšanja številni kritiki le zmajujejo z glavo.

Svetopisemska dieta

Ta dieta, katere avtor je pisatelj in motivacijski govorec Jordan S. Rubin, narekuje uživanje le organsko pridelane zelenjave, sadja, stročnic in druge hrane, ki je sprejemljiva za Boga. Vsej organsko spremenjeni oziroma obdelani hrani, ki je ni ustvaril vsemogočni in zato zanj ni sprejemljiva, pa se je treba odpovedati, pojasnjuje Rubin. Še več – zagotavlja, da tisti, ki se odločijo jesti po tej svetopisemski dieti, ne bodo le vitki in lepi, ampak se bodo izognili tudi številnim zdravstvenim težavam, na primer nihanju razpoloženja, težavam s koncentracijo, celo artritisu, srčnim boleznim in nekaterim rakavim obolenjem.

Jutranja bananina dieta

Pobudnik diete z bananami naj bi bil 31-letni Japonec Hitoshi Watanabe, ki se je po končanem študiju vedno bolj redil ... A ko si je čez čas zaželel, da bi bil vitalen in vitek kot nekoč, se je nad odvečne kilograme spravil na zelo preprost način – z bananami. Hitoshi pravi, da je pred osmo uro zjutraj namesto kruha, salam, raznih namazev in kosmičev pojedel nekaj banan in kilogrami so se začeli kar topiti, pri čemer pa ni niti telovadil niti pazil na zdravo prehrano. Ko je svojo zgodbo objavil na spletu, je med njegovimi sodržavljani, željnimi hujšanja na preprost način, ta bananina dieta postala pravi hit. In medtem ko naj bi zaradi velikega navdušenja nad Hitoshijevo dieto prodaja banan na Japonskem drastično poskočila, je takšno hujšanje med strokovnjaki za prehrano povzročilo številne polemike. Ti namreč pravijo, da takšna dieta nikakor ne more učinkovati. Če človek namreč jé banane samo za zajtrk, čez dan pa še vedno redilno, nezdravo hrano in če se ne ukvarja z nobeno športno aktivnostjo, potem gotovo ne bo shujšal, pravijo. Opozarjajo pa tudi: ''Če dolgo ješ hrano ene vrste, telo ne dobi vseh tistih snovi, ki jih potrebuje. Zato enolična hrana nikakor ni zdrava.''

31-letni Japonec Hitoshi Watanabe trdi, da je odvečne kilograme izgubil zaradi diete z bananami.
31-letni Japonec Hitoshi Watanabe trdi, da je odvečne kilograme izgubil zaradi diete z bananami. FOTO: iStockphoto

Sončna dieta

Obstajajo ljudje, ki verjamejo, da se da živeti samo od sončne energije, zraka in tako imenovane prane – življenjske sile. Ta posebna filozofija se je v 90. letih prejšnjega stoletja razširila tudi med takšne ljudi, ki so želeli shujšati, in se na nek način skomercializirala. A takšen način ''neprehranjevanja'' se je za nekatere končal tragično – zaradi dehidracije in podhranjenosti je umrlo celo nekaj Evropejcev. In še ena zanimivost: glavni zagovornik filozofije, da lahko ljudje živimo in delujemo brez hrane in pijače, Wiley Brooks je menda priznal, da si včasih vendarle privošči kakšen hamburger in dietno pijačo, s tem pa naj bi uravnaval energetsko ravnotežje. Hitra hrana naj bi namreč uravnovešala čisto stanje, v katerem je večino časa – torej takrat, ko vendarle živi le s pomočjo zraka in sončne energije, pravi Brooks.

Opičja dieta

Bizarno, a menda resnično. Adam Scott se je odločil, da ne bo jedel nič drugega kot hrano za opice. ''Mogoče bom izgubil odvečne kilograme, mogoče bom razvil kakšne opičje sposobnosti, mogoče pa se mi bo zmešalo,'' pravi Adam, ki kot glavne prednosti te nenavadne opičje diete navaja naslednje: nič več razmišljanja, kaj bo treba pripraviti za zajtrk, kosilo, večerjo, nič več kuhanja in pomivanja posode, nič več obremenjevanja s tem, koliko ogljikovih hidratov in koliko kalorij vsebuje določena hrana. A tudi slaba stran tega bizarnega načina prehranjevanja se je pokazala že po petih dneh – Adam je dobil hude prebavne motnje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587