Vizita.si
image (28)

Novice

Najbolj nenavadne telesne spremembe

Ni.J.
10. 01. 2010 16.19
12

Nekateri pozornost vzbujajo na sto in en način. Odločajo se za nenavadne tetovaže, piercinge in številne druge nenavadne posege. Poglejte, katere spremembe telesa so najbolj bizarne!

1. Tetovaža roženice

Tetovaža roženice ni le mogoča, temveč se v svetu izvaja že več kot 2000 let. V poznem 19. in zgodnjem 20. stoletju so z njo popravljali napake roženice in brazgotine. V današnjih dneh je ta način zdravljenja že zelo redek, saj te napake učinkovito popravljajo kontaktne leče. Kljub temu pa se nekateri odločajo za 'olepšavo' roženice z barvnimi tetovažami.

2. Brazgotinjenje

Pri brazgotinjenju gre za umetniško vrezovanje v kožo. Namen tega je doseči, da bi na mestu, kjer so v začetku vreznine, nastala slika iz brazgotin. Brazgotine so narejene tako, da umetnik izrezuje koščke kože iz telesa.

3. 3D umetniški vsadki

Osebi pod kožo vsadijo predmet poljubne oblike, ki nato spremeni videz površja kože. V začetku pod kožo vsadijo manjše vsadke, te pa se lahko na željo imetnika tudi povečuje. Dober primer vsadkov so hudičevi rogovi – v začetku vsadijo manjše rogove, ko se tkivo zaceli, pa vsadke postopoma povečujejo do željene velikosti.

4. Steznik

Eden najnovejših trendov je ustvarjanje piercingov v obliki steznika. Pri tem naredijo dve vzporedni liniji piercingov, vanje vstavijo uhane in skoznje napeljejo trak, da izgleda kot steznik.

5. Vžiganje

Vžiganje je najverjetneje ena najbolj bolečih oblik spreminjanja videza telesa. Umetnik segreje po želji izoblikovan vzorec iz železa, ga položi na telo in tam pusti toliko časa, da je posledica opeklina tretje stopnje, ki uniči živec. Na območju opekline oseba ne čuti več ničesar. Po več letih celjenja ostane le srebrna opeklina želene oblike.

6. Obešanje telesa

Tik pred obešanjem v telo naredijo piercinge, skozi katere napeljejo prirejene ribiške trnke. Telo nato v celoti ali pa le deloma dvignejo od tal.

7. Kačji jezik

Gre za eno novejših metod spreminjanja telesa. Pri tem posegu razrežejo jezik po sredini. Enkrat ko je jezik prerezan, se lahko oseba premika vsako polovico jezika posebej.

8. Šilasta ušesa

Plastični kirurg iz New Yorka, dr. Lajos Nagy je ustvaril nov plastični postopek, s katerim ušesom spremeni obliko iz zaobljene v šilasto.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587