Vizita.si
Američanka iz Iowe je ostala prilepljena na enega od stranišč v nakupovalnem centru. (simbolična fotografija)

Novice

Najbolj nenavadne zdravstvene zgodbe

E. D.
24. 06. 2010 14.18
0

Moški, ki je pojedel skorajda vse, kar mu je prišlo pod roke – celo svinčnik, žlico, izvijač. Ženska, ki se je prilepila na stranišče in so ji morali na pomoč priskočiti reševalci. Ženska, ki je sedem let živela z brisačo v trebuhu. Čeprav se sliši neverjetno, se je res zgodilo.

Američanka iz Iowe je ostala prilepljena na enega od stranišč v nakupovalnem centru. (simbolična fotografija)
Američanka iz Iowe je ostala prilepljena na enega od stranišč v nakupovalnem centru. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto
Ko je Američanka iz Iowe, ki želi ostati neimenovana, hitela na stranišče v enem od nakupovalnih centrov, si ni niti mislila, da se bo to spremenilo v pravo nočno moro. Nepridipravi so namreč straniščni pokrov namazalo z nekakšnim lepilom in ko se je uboga ženska usedla na školjko, se ni mogla več vstati. Na pomoč so ji morali priskočiti kar reševalci, ki so jo iz školjke odlepili tako, da so uporabili sredstva za redčenje in za odstranjevanje barv. Ženska je povedala, da je bilo to najbolj boleča in najbolj sramotna izkušnja v njenem življenju.
Med operacijo pljuč so v američankinem telesu pozabili brisačko.
Med operacijo pljuč so v američankinem telesu pozabili brisačko. FOTO: iStockphoto

Veliko bolj tragično se je končala zgodba Američanke Bonnie Valle, ki je zaradi hudega pljučnega emfizema potrebovala operacijo. A ko je bil poseg mimo, se Bonnie še vedno ni počutila povsem dobro. ''Večkrat je potožila, da jo na levi strani pljuč močno stiska. Da ima takšen občutek, kot da ima nekaj tam notri,'' pove njena hči Jeanne Clark. In sedem let po operaciji, ko je Bonnie umrla, je obdukcija pokazala, da je v pljučih imela brisačo, ki jo je tkivo v vseh teh letih že skorajda preraslo. Bonniejina družina je pravico iskala na sodišču, a ker so zdravniki trdili, da njene smrti ni zakrivila brisača, ki so jo med operacijo pozabili v njenem telesu, temeveč od bolezni močno načeta pljuča, družina preminule bolnice tožbe ni dobila.

Tudi naslednja neverjetna zgodba prihaja iz Amerike. Ko je na žensko iz Kalifornije padel ogromen hladilnik, ni bilo nikogar, ki bi ji priskočil na pomoč. Iz primeža ogromne naprave pa se tudi sama ni uspela rešiti. Tako je pod hladilnikom ostala ukleščena kar štiri dni. Potem pa je na njena vrata na srečo potrkal eden od lokalnih politikov, ki je volilce pridobival tudi tako, da je hodil od vrat do vrat. Ko je slišal krike ter klice na pomoč in videl, da je hiša odklenjena, je vstopil ter ubogi ženski nemudoma priskočil na pomoč. Američanka jo je tako odnesla brez hujših posledic.

Mlado Izraelko so pred gotovo smrtjo rešile silikonske prsi.
Mlado Izraelko so pred gotovo smrtjo rešile silikonske prsi.FOTO: iStockphoto

Zdravnike pa je nadvse šokiral primer Srba, ki je pojedel skorajda vse, kar mu je prišlo pod roko. Njegovo nenavadno motnjo je opazil njegov brat in ga odpeljal v bolnišnico, saj se je bal za njegovo življenje. Ko so Srba zdavniki odprli, da bi mu izpraznili želodec, so bili nad njegovo vsebino šokirani. V želodcu so bili namreč poleg nohtov in ščipalk za obešanje perila celo manjša žlica in manjši izvijač ter svinčnik. Kako je lahko možakar vse to pogoltnil, brez da bi si poškodoval grlo ter požiralnik, jim še danes ni jasno. Povedali pa so, da so njegovi organi k sreči ostali nepoškodovani in da je po operaciji dobro okreval.

Mlado Izraelko pa je pred gotovo smrtjo rešil silikonski prsni vsadek. Ko je med bombardiranjem tik pred njo razneslo eno od raket, se ji je šrapnel zaril naravnost silikon, ki je preprečil, da bi nevaren šrapnel prodrl globlje v njeno telo. ''Mladenka se je približni dve leti pred nesrečo odločila za povečanje prsi in med vojno je bila v prsi ranjena,'' je povedal zdravnik ter potrdil, da ji je silikonski vsadek gotovo rešil življenje. Uničen silikon v dojki so ji seveda morali zamenjati z novim.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587