Vizita.si
image (28)

Novice

Najdebelejša ženska na svetu se bori za svoje življenje

K.B.
09. 12. 2010 11.30
8

318 kilogramska Američanka Terri Smith je že leta v svoji spalnici priklenjena na posteljo. Sama se namreč ne more niti prevaliti v postelji, kaj šele stopiti na noge. Trpi za hudimi glavoboli, zato zdravniki sumijo, da bi lahko šlo za možganski tumor, a je zaradi njene velikosti ne morejo pregledati z MRI.

Ne samo, da je prevelika za MRI, težko bi jo že spravili v bolnišnico. Zanjo skrbita njen mož 44-letni Myron in najstarejša hči, 30-letna Najah, saj jo je treba umivati, hraniti, obleči. Ničesar namreč ni sposobna opraviti sama. ''Moj mož je moj angel varuh in ostaja ob meni, ne glede na vse. Večina moških bi me že davno zapustila in nanje niti ne bi mogla biti jezna,'' pove 49-letna Terri, ki je bila že od nekdaj močnejše postave. Že pri sedmih letih je tehtala 51 kilogramov. ''Sošolci so me klicali debeluhar, nihče me ni nikoli želel v svoji skupini pri ekipnih športih. Doma nikoli nismo pazili na prehrano in nismo vedeli, kaj je zdravo in kaj ne.''
Tako se je Terri zredila na kar 318 kilogramov in svoje spalnice ni zapustila že tri leta. ''Ljudje si zagotovo mislijo, kako se lahko človek tako zapusti? Najbolj grozljivo pa je to, kako to prestraši tebe. Ko enkrat ne moreš več telovaditi, ni več pomembno, kaj ješ, saj se samo še rediš.'' Težava pa je v tem, da bi Terri nujno potrebovala pregled glave z magnetno resonanco, saj zdravniki sumijo, da ima tumor na možganih, a ji ne morejo pomagati, saj bolnišnice nimajo primerne opreme za ljudi s tako ogromno težo. Prav zato so prišli celo na idejo, da bi jo slikali z napravo, ki je sicer namenjena večjim živalim. ''Mislili smo, da bi lahko Terri slikali glavo v živalskem vrtu, kjer imajo napravo za slikanje možganov slonov in nosorogov. A ker ta naprava ni licencirana za ljudi, ne moremo opraviti pregleda,'' obupano pove dr. Dariush Saghafi. Prave rešitve za Terri tako zdravniki še niso našli.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587