Vizita.si
šport in seks

Novice

Najbolj seksi moški je ...

Ni.J.
22. 02. 2010 09.24
1

Večina žensk trdi, da so najprivlačnejši moški visoki, temni, z izklesanim telesom, širokih ramen, z majhno 'ritko'. Nova raziskava je pokazala, da to ni res – ženske si v resnici želijo drugačne moške!

Ženske si ob sebi želijo 'nepopolnega' moškega.
Ženske si ob sebi želijo 'nepopolnega' moškega.FOTO: iStockphoto

Znanstveniki so na podlagi raziskave, v kateri je sodelovalo 2500 žensk, oblikovali lestvico z značilnostmi moških, ki ženske najbolj privlačijo. Nova raziskava je tako pokazala, da žensk v resnici ne privlačijo visoki in čedni temnolasci z izklesanim telesom, temveč bradati učenjaki!

Med najprivlačnejše moške spadajo učenjaki.
Med najprivlačnejše moške spadajo učenjaki. FOTO: iStockphoto
Čeprav se ženske mnogokrat pritožujejo, da so moški z brado videti neurejeni in da jih moška brada bode, kar 41 odstotkov žensk rahlo poraščen videz dejansko privlači. Takoj za poraščenostjo obraza pa se je na lestvici znašla “geekovska“ osebnost, saj imajo ženske očitno rade moške, ki nekaj vedo o znanosti in tehnologiji.

Na tretjem mestu lestvice se je znašla poraščenost prsi, na četrtem pa moški, ki radi berejo in med gledanjem filma potočijo kakšno solzico. Sledijo še sivi lasje, očala in goreča privrženost določeni športni ekipi, več kot petina žensk pa v družbi tega, kaj jih na moškem dejansko privlači, ne bi nikoli priznala.

Ženske običajno povedo, da si želijo mišičastega moškega brez dlak in da mora biti dovolj možat, da ne izraža preveč svojih čustev. Toda ti rezultati so pokazali, da ženske v sebi hrepenijo po drugačnem moškem,“ pravi predstavnik agencije, ki je opravila raziskavo. “V resnici si želijo moškega, ki zna pokazati svojo mehkejšo plat in ima tudi kakšen odvečen kilogramček na sebi. Prepričan sem, da bo to marsikateremu moškemu pomagalo poiskati žensko, ki ne išče 'popolnega' moškega.“

Raziskava pa ni pokazala zgolj tega, kaj je ženskam všeč, ampak tudi da ima 91 odstotkov žensk raje moškega z 'napakami' kot popolnega lepotca ter da so več kot polovici ženskam všeč občutljivi in nežni moški.

Tudi poraščenost in kakšen kilogramček odveč sta seksi!
Tudi poraščenost in kakšen kilogramček odveč sta seksi!FOTO: iStockphoto

Skoraj dve tretjini žensk privlačijo naravno poraščeni moški, 56 odstotkov žensk pa ima ob sebi raje moškega z malo brade kot obritega moškega ali takega z dolgo brado. Ženske poleg tega odvračajo moški, ki preveč časa posvečajo svojemu videzu, pazijo na prehrano in štejejo kalorije, saj tako meni kar 63 odstotkov žensk, ki so sodelovale v raziskavi.

Izkazovanje čustev je bistvenega pomena.
Izkazovanje čustev je bistvenega pomena.FOTO: iStockphoto


 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587