Vizita.si
Za najstarejšo na svetu pa je dolgo veljala Japonka Kamato Hongo, ki je umrla stara 116 let in 45 dni.

Novice

Najstarejši Evropejec praznuje 110 let

K.B.
03. 02. 2010 10.21
0

Najstarejši Evropejec Stanley Lucas prav te dni praznuje svoj 110. rojstni dan. In kaj je njegov recept za dolgo življenje? Svež zrak in dobra podeželska hrana.

Za najstarejšo na svetu pa je dolgo veljala Japonka Kamato Hongo, ki je umrla stara 116 let in 45 dni.
Za najstarejšo na svetu pa je dolgo veljala Japonka Kamato Hongo, ki je umrla stara 116 let in 45 dni.FOTO: Reuters

Stanley Lucas, ki naj bi bil tudi tretji najstarejši moški na svetu, je svoj 110. rojstni dan praznoval v krogu svoje družine. Tudi tokrat pa je prejel rojstnodnevno čestitko britanske kraljice Elizabete II. "Že pet let zapored mi kraljica Elizabeta II. pošlje čestitko za rojstni dan,“ pravi Stanley, ki je naziv najstarejšega Evropejca prejel po tem, ko je lansko pomlad umrla najstarejša Evropejka Florrie Baldwin. Ta je živela kar 113 let in 307 dni.

Sicer pa Stanley ni bil udeležen niti v prvi niti v drugi svetovni vojni: "Ni bil vpoklican v vojsko, saj je imel težave s srcem in je moral ves čas jemati zdravila. Prav zato je to tudi neke vrste čudež, da je dosegel tako visoko starost,“ pravi njegova hčerka Phyllis. 110-letnik pa nikoli ni kadil, vsake toliko časa si je privoščil kozarec belega španskega vina in nikoli ni potoval v oddaljene kraje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587