Vizita.si
image (28)

Novice

Ko je izvedel za njeno diagnozo, je naredil nekaj neverjetnega ...

L. E.
29. 11. 2016 08.06
2

Na stotine ljudi je mlademu paru nesebično podarilo veliko denarja, da bi lahko imela sanjsko poroko. Ko je 17-letna Amber svojemu 17-letnemu fantu povedala, da se ji je rak razširil na možgane in je zato postal neozdravljiv, je ta storil nekaj zelo romantičnega.

Ko je 17-letna Amber Snailham svojemu prav tako 17-letnemu fantu Callumu Firksu povedala, da se ji je rak razširil na možgane, zaradi česar je postal neozdravljiv - je ta storil nekaj precej neverjetnega. Spustil se je na eno koleno in jo zaprosil. 

Družina in prijatelji so nedavno poroko organizirali v samo nekaj tednih. Ker sami niso bili v zavidljivi finančni situaciji pa so denar zbirali tudi prek za to namenjene spletne strani. Njihov cilj je bilo prek te strani zbrati tisoč funtov (1170 evrov). Več niso pričakovali, a jih je nesebičnost neznancev presenetila, saj so zbrali več. 

"Želeli smo pripraviti čim lepšo poroko in se tako osredotočiti v dani situaciji na nekaj lepega," pove Vicky Bishop, Callumova mati. "Zelo lep par sta. In neločljiva," nadaljuje. "Res jima želim vse najlepše. Callum se je odločil, da jo bo zaprosil takoj, ko je slišal novico. Že prej sta se pogovarjala o poroki. On je dejal, da bi rad, da se zaročita, čeprav smo bili vsi z denarjem bolj na tesnem. Toda vse skupaj se je lepo izšlo. Vsi so bili neverjetni. Glede na okoliščine je vse skupaj seveda zelo žalostno. Amber je res veliko prestala, revica. Toda Callum ji je ves čas stal ob strani. Res sem ponosna nanj. Vzgojila sem ga kot mati samohranilka."

Spoznala sta se že v osnovni šoli, bila prijatelja, približno leto dni nazaj pa sta postala par. Amber zaradi raka kosti trpi že od svojega 13. leta. Prestala je že operacijo in več ciklov kemoterapije. Toda oktobra je dobila strašno diagnozo, da se ji je rak razširil na možgane, zaradi česar je postal neozdravljiv. Zdravniki ne vedo, kako dolgo bo še živela, a napovedujejo ji, da to ne bo več kot nekaj mesecev. Družina želi, da bi bil ta čas preživet čim polnejše in čim lepše.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587